• 2

Vukotićevi advokati traže njegovo oslobađanje: "Nema dokaza da je pokušao da ubije dve osobe"

Navodni vođa škaljarskog klana osumnjičen je da je pokušao da ubije pripadnike kavačkog klana

  • 2

Advokati navodnog vođe "škaljarskog klana", Jovana Vukotića, tražili su od Višeg suda njegovo oslobađanje, jer, kako tvrde, ne postoje razlozi zbog kojih bi osumnjičeni za pokušaj ubistva dvojice sugrađana ostao u pritvoru.

Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je, sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem, pokušao da ubije dvojicu članova suprotstavljenog "kavačkog klana" - Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Žalbom, u koju su podgoričke Vijesti imale uvid, traže da se ukine rešenje kojim je sudija za istragu Vladimir Novović stavio na snagu odluku o određivanju pritvora Višeg suda, donetu 8. februara prošle godine.

Njima je, kažu, nejasno zašto sudija stavlja na snagu rešenje doneto godinu dana pre nego je Vukotić izručen Crnoj Gori, jer su u međuvremenu saslušani brojni svedoci.

U prilog tome navodi da je nakon saslušanja više svedoka, dvojice oštećenih i pribavljanja dokaza, u julu 2019. godine taj sud ukino pritvor Šakoviću.

- Jer svi ovi iskazi dovode u pitanje i samo postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni Vukotić u ovim krivičnim delima učestvovao. Uostalom, upravo iz razloga što Vukotić kritične prilike nije ni bio u Kotoru, okrivljenom Šakoviću je pritvor već ukinut - piše, između ostalog, u žalbi.

Jovan Vukotic

Jovica Vukotić/ Foto: MUP

Navode da je Vukotić bio u pritvoru u Beogradu, a ne u bekstvu, kada je Crna Gora za njim raspisala poternicu.

Inače, Vukotić koji je Crnoj Gori izručen uz velike bezbednosne mere i od utorka je bio sam u sobu na trećem srpatu spuškog Istražnog zatvora, a sada je dobio društvo.

Zatvorske vlasti su kod Vukotića smestili Baranina Edmonda Mustafu.

Zbog navodne Vukotićeve bezbednosne ugroženosti, ispred ćelije 24 sata stoji straža.

Vijestima je nezvanično rečeno da u sobu ništa ne može biti uneto bez odobrenja direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milana Tomića.

Vukotić je 8. februara iz Beograda izručen Crnoj Gori. Iz bezbednosnih razloga to je učinjeno u strogoj tajnosti.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    Imaju li oni dokaz da nije pokusao ili onako rekao im on radi odbrane advokati su ti koji i ubice brane sve radi love.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima