≫ 

Napadači na Tanju Janković i njenu porodicu osuđeni na kućni pritvor: Inspektor dobio godinu dana

- Poruka koju je sudija danas poslala Srbiji je da niko nije, niti sme da bude jači od zakona - rekla je novinarka Tanja Janković za Telegraf.rs

  • 4
Tanja Janković Tanja Janković sa porodicom/ Foto: Privatna arhiva

Osnovni sud u Vranju osudio je danas na kazne kućnog zatvora četvoricu optuženih za napad na porodicu bivše novinarke B92 Tanje Janković u restoranu Pržar, 22. septembra 2012. godine.

Na jedinstvenu kaznu od 12 meseci kućnog zatvora osuđen je aktivni inspektor policije u Vranju Nenad Jovanović, zbog nasilničkog ponašanja prema novinarki i nanošenja teških telesnih povreda njenom ocu Zoranu i sestri Bojani.

Na po osam meseci kućnog zatvora osuđeni su Miloš Vučković i Nenad Nikolić, dok je Goranu Iliću izrečena uslovna kazna od četiri meseca zatvora, sa rokom povrede od dve godine.

Slađan Vasić je oslobođen optužbi. Sud je odbio kontra-optužnicu koju su ovi osuđeni podneli protiv porodice Janković.

Na ovu presudu nezadovoljne strane imaju pravo da ulože žalbe. Inače, ovom postupku preti zastara za dve godine.

S obzirom na opstrukcije, pretnje, pritiske i na dužinu trajanja ovog postupka, presuda je za mene vraćanje poverenja u pravni poredak Republike Srbije. Poruka koju je sudija danas poslala Srbiji je da niko nije, niti sme da bude jači od zakona - rekla je Tanja Janković za Telegraf.rs.

Suđenje je okončano u ponedeljak, sedam i po godina od incidenta, a dugom trajanju doprinele su početne opstukcije postupka, nezakazivanje suđenja, a kasnije i česta odlaganja.

Napad na porodicu novinarke Tanje Janković dogodio se 22. septembra 2012. godine, na svadbenoj proslavi u restoranu Pržar, u Vranju. Tom prilikom optuženi su, najpre, vređali Tanju Janković, a potom pretukli njenog oca i sestru. Zadali su im teške telesne povrede u vidu preloma nosa, rebara i višestrukih preloma vilice.

Optužni predlog podnet je sudu 2014. godine, ali je suđenje počelo tek 2017. kada je nakon dolaska nove sudije prvi put održan glavni pretres.

Za ovaj postupak je najpre bila zadužena razrešena sudija Marija Janićijević, od 2014. do 2017, godine, tokom kojih nije održano nijedno suđenje.

Video: Tanjug: Napadnut novinar TV Prva kod Zubinog Potoka

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    5. mart 2020 | 15:44

    E, pa stvarno, pukla Srbija totalno, svi kucni "zatvor", a unakazili dvoje ljudi. Treba sto pre odavde...

  • Kale

    5. mart 2020 | 14:41

    Toliko ne dobiju ni kada izmlate policajca sa teškim povredama i to na dužnosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA