≫ 

Poginula prva spikerka Radio Kraljeva u nesreći: Nekada je bila izabrana među najboljima u SFRJ

Snežana Kojović je tokom svoje karijere stekla mnoge obožavaoce, mnogi su je slušali pažljivo i učili se izgovoru

  • 0
Snežana Kojović, spikerka, radio Kraljevo Spikerka Snežana Kojović, Foto: Privatna arhiva/Ibarske novosti

Sedamdesetogodišnja Snežana Kojović iz Čačka, prva spikerka Radio Kraljeva, poginula je juče kod Feketića, neposredno pre granice sa Mađarskom, kod Horgoša, piše portal Krug.

Vest da je žena iz Čačka, putnica kombija, vršačkih registarskih oznaka, poginula 4. marta oko 14 časova, kada je vozilo iz još neutvrđenih razloga udarilo u zaštitini stub, sletelo sa auto puta i prevrnulo se, posebno je rastužila one koji su saznali da je u pitanju žena koja je obeležila početak istorije Radio Kraljeva.

Snežana, tada još Cvijović, bila je prva spikerka Radio Kraljeva. Još 1970., na opštejugoslovenskoj audiciji za spikere Radio Kraljeva, Snežana je bila proglašena najboljom od svih konkurentkinja (bilo ih je više od 100 iz svih republika, sem Makedonije i Slovenije, bivše SFRJ). U žiriju su bile legendarna spikerka Radio Beograda Draga Jonaš i Nada Andrejić, lektor-akcentolog.

Snežanu te 1970. u Kraljevu niko nije poznavao. Ona je, pročitavši konkurs u listu "Politika", u to vreme distribuiranoj širom SFRJ, poslala svoju prijavu.

Radeći dugo na Radio Kraljevu, Snežana Kojović je stekla mnoge svoje obožavaoce. Mnogi su je slušali pažljivo i učili se izgovoru.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Video: Lančani udes na autoputu kod pumpe Zmaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA