• 0

Određen pritvor muškarcu koji je osumnjičen da je u Niškoj Banji pokušao da siluje komšinicu

Žena je uspela da se odbrani, a on se onesvetio kada je naišla policija

  • 0
Silovanje, zlostavljanje

Foto-ilustracija: Shutterstock

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je danas pritvor do 30 dana S. V. (41) iz Niške Banje koji se sumnjiči da je 23. marta u njenoj kući pokušao da siluje komšinicu (65) ali ga je u nameri sprečila policija koju je alarmirala prijateljica žrtve.

Kako je saopštila Ana Gajić Ristić, portparol Višeg suda u Nišu, osumnjičenom je pritvor određen na predlog tužilaštva.

- Razlozi za određivanje pritvora su mogućnost uticaja na svedoke, postojanje osobitih okolnosti da će osumnjičeni u kratkom periodu ponoviti delo te način izvršenja krivičnog dela koji je doveo do uznemirenja javnosti što može uticati na nesmetano vođenje krivičnog postupka – saopštila je sudska portparolka.

Da podsetimo, napadač je nasrnuo na ženu iskoristivši što je bila sama kod kuće.

- On joj je zazvonio na vrata, a s obzirom na to da je i ranije imala neprijatnosti sa njim, žena je odbila da ga pusti u kuću. Međutim, napadač je odgurnuo i upao u kuću a zatim je skočio na nju u nameri da je napastvuje. Dok se borila sa njim, žrtva je uspela da pošalje poruku svojoj drugarici da je napadnuta, a ona je odmah pozvala policiju - objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Policijska patrola bila je u blizini, s obzirom na njihovo pojačano prisustvo zbog vanrednog stanja, pa su samo za nekoliko minuta bili u kući napadnute žene.

Kada je silovatelj video policiju, onesvestio se od straha. Policija je zbog toga pozvala Hitnu pomoć, a medicinska ekipa je ustanovila da ima temperaturu. S obzirom na aktuelnu epidemiju, on je odmah zbrinut na propisani način. Međutim, s obzirom na to da je bio u bliskom kontaktu sa žrtvom, i ona je izolovana.

Video: Žene u Indiji mogu da se naopružaju torbicama protiv silovanja

(D. K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima