• 4

Prekršajni sudovi rade 24 časa zbog kršenja donetih mera: Samo u Beogradu izrečene 44 presude

Policija privodi građane koji se zateknu udaljeni od svog prebivališta i koji se ponašaju bezobzirno

  • 4

Prekršajni sudovi u Srbiji rade skoro 24 sata, a sva suđenja za kršenje policijskog časa u glavnom gradu odvijaju se u Prekršjanom sudu u Beogradu.

Samo Prekršajni sud u Beogradu do sada je izrekao 44 osuđujuće presude sa kaznama od 1,2 miliona dinara zbog kršenja policijskog časa, piše današnja "Politika".

- Tokom cele noći policija dovodi građane u sud, ali ne baš sve. Policija nas često konsultuje u slučajevima kada zatekne građane koji se vraćaju kući nekoliko minuta posle početka policijskog časa. U takvim slučajevima savetujemo policiji da ih opomenu, upozore i isprate do stana - kaže predsednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović.

Ona navodi da policija privodi građane koji se zateknu udaljeni od svog prebivališta i koji se ponašaju bezobzirno, a da im sud izriče novčane kazne.

Najveći broj sudija prekršajnog suda u Beogradu posao obavlja od kuće. Od ukupno 115 sudija najvećeg prekršajnog suda u Srbiji, samo njih 25 mnogu da dolaze u sedište suda i rade. Ostali spadaju u kategoriju starijih od 60 godina, roditelja sa decom mlađom od 12 godina i onih koji imaju hronične zdravstvene probleme.

Video: Kon o razlici u kućnoj izolaciji i kućnoj samoizolaciji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bisenija

    Sud za prekršaje uvek je radio 24 sata! Sta tu nije jasno.

  • Lepi

    Budimo solidarni,pustimo vlasnike kucnih ljubimaca da udju prvi u lift posto su I oni I kucni ljubimci nervozni.

  • BG 1

    Jel umeju drugačije da rade sljudima ili samo hapšenja,suđenja,pitaju li se zašto ljudi nisu poslušni.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima