• 2

45 ljudi privedeno jer su bili na Gazeli tokom policijskog časa: Evo koliko treba da plate zbog toga

Sud je takođe pokazao razumevanje i za one građanje koji nisu znali da je policijski čas juče počeo u 15 sati

  • 2
Gazela, guzva

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zbog kretanja, odnosno vožnje na mostu Gazela u vreme policijskog časa u Prekršajni sud u Beogradu juče popodne privedeno je 45 okrivljenih i svima su izrečene osuđujuće presude sa novčanim kaznama.

Sud je u ovim slučajevima mahom izricao minimum predviđene kazne od 50.000 dinara, dok je jednom licu izrečena kazna od 100.000 dinara, precizirala je za Tanjug predsednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović.

Ona je ukazala da je u nekoliko slučajeva, gde su u kolima zatečeni roditelji sa decom sud izrekao kazne ispod zakonskog minimuma - manje od 50.000 dinara, jer su roditelji izrazili kajanje za svoj postupak.

Gazela, guzva

Gužva na "Gazeli" za vreme policijskog časa, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Takođe su obećali da više neće ponoviti prekršaj i svoju decu dovoditi u situaciju da završe u policiji, pa u sudu - rekla je Ristanović napominjući da je sud imao razumevanja u ovakvim situacijama.

Sud je takođe pokazao razumevanje i za one građanje koji nisu znali da je policijski čas juče počeo u 15 sati, jer je to ujedno bio i prvi dan kada je počela da važi produžena zabrana kretanja vikendom.

Policijska kontrola na mostu Gazela juče popodne imala je pune ruke posla, upravo ovim povodom.

Kazna do 150.000 dinara

Za kršenje policijskog časa, odnosno Uredbe Vlade o zabrani kretanja na javnom mestu, zaprećena je kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Novčana kazna u ovoj vanrednoj situaciji, u skladu sa preporukama, ne preinačava se u zatvorsku kaznu iz razloga sprečavanja širenja zaraze korona virusom u penalnim ustanovama.

Predsednica Prekšajnog suda u Beogradu navela je i da je od početka važenja Uredbe Vlade Srbije o zabrani kretanja na javnom mestu od 21. marta, taj sud do danas izrekao 180 osuđujućih presuda.

Još 6 predmeta je u toku, navela je Ristanović.

Svima koji su kršili zabranu kretanja, i kada je reč o policijskom času i kada je reč o starijim licima koja su napuštala domove, sud je izrekao osuđujuće presude sa novčanim kaznama, napomenula je ona.

Ukazala je da su to prvostepene presude donete u hitnom postupku, dok će se žalbe izjavljivati u redovnom postupku.

Takođe je navela da će se novčane kazne izvršavati nakon okončanja vanrednog stanja, napominjući da su pojedini osuđeni građani već tražili da kaznu plate na rate.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    I da se izvine Djuri što ih je tukao.

  • BG 1

    Trebalo bi da tako bude,neka bar sada poštuju zakon,razum im je u krizi ali .... ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima