≫ 

Na školi u Vučitrnu napisao grafit "OVK" i priznao: Uhapšen je, ali ipak jedno tvrdi da nije uradio

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić saopštio je da je nakon serije incidenata dobio uveravanja da će biti pojačano prisustvo policije kao i veće angažovanje Kfora u tom području

  • 1
Kosovo, provokacije, Gojbulja kod Vučitrna, grafit OVK Foto: Tanjug/Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kosovska policija saopštila je da je "uhapsila osumnjičenog za pisanje grafita OVK na zidu škole u Vučitrnu", piše Gazeta Ekspres, prenosi Kosovo Onlajn.

Taj prištinski medij navodi da je prema navodima policije, ta osoba takođe napisala iste grafite OVK i na jednoj kući.

Tokom saslušanja priznao je da je grafite pisao samo na školskom zidu. Po nalogu tužioca, on je  pušten uz redovnu proceduru.

Provokacije i incidenti u srpskim sredinama na Kosovu se nastavljaju, a protprošle noći u Gojbulji kod Vučitrna ponovo su na zidovima ispisani grafiti OVK.

Dan pre toga je usred bela dana grupa mlađih Albanaca na zgradi osnovne škole u Gojbulji ispisala grafite OVK i nacrtala albansku zastavu.

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić saopštio je da je nakon serije incidenata u selu Gojbulja kraj Vučitrna i nakon apela i razgovora sa direktorom Policije i komandantom Kfora dobio uveravanja da će biti pojačano prisustvo policije kao i veće angažovanje Kfora u tom području.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сремац

    2. maj 2020 | 16:49

    Па добро за разлику од пре 30 годин бар научили да пишу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA