≫ 

Oglasio se Komesarijat za izbeglice nakon što je član "Levijatana" autom upao u Prihvatni centar

- Ovaj incident opominje da je krajnje vreme da se prestane sa verbalnim, a sada i fizičkim, napadima na migrante i da se zaustavi histerična kampanja prema njima - navodi se u saopštenju Komesarijata

  • 1
Migranti, Prihvatni Centar Obrenovac, Kriket Foto: Nikola Tomić

Komesarijat za izbeglice i migracije danas je najoštrije osudio upad automobilom u Prihvatni centar u Obrenovcu tokom kojeg, kako navode, pukom srećom niko nije stradao.

- Ovaj incident opominje da je krajnje vreme da se prestane sa verbalnim, a sada i fizičkim, napadima na migrante i da se zaustavi histerična kampanja prema njima na društvenim mrežama koja je i dovela do ovog incidenta - navodi se u saopštenju.

Komesarijat je naveo da svi migranti u Srbiji, koji su od uvođenja vanrednog stanja izolovani u centrima, žele samo da što pre napuste Srbiju.

- Apsurdno je da to isto žele i oni koji ih svakodnevno napadaju na društvenim mrežama - navodi Komesarijat.

Kako se dodaje, zbog pandemije koronavirusa nastavak puta migranata ka Zapadnoj Evropi je bio privremeno onemogućen a karantin je ispunio svoj cilj jer niko među njima nije zaražen koronavirusom, a centri su zdravstveno bezbedni jedino u Srbiji.

- Srbija je dobra zemlja dobrih ljudi, koja je uspela, kao malo ko u okruženju i šire, da spreči da se opasan virus raširi i među ovom populacijom - navodi Komesarijat.

Do ovakvog rezultata došlo se u saradnji sa Ministarstvom odbrane, MUP-om, Ministarstvom zdravlja, lokalnim samoupravama i partnerima koji su pomagali.

- Komesarijat očekuje da se konačno prestane sa antimigranstkom kampanjom i da Srbija nastavi da pokazuje svoje pravo lice, kakvo je oduvek imala - navodi se u saopštenju.

Uletanje Printskrin: Youtube

Podsetimo, mladić F. R. (20), koji je u sredu automobilom nasilno ušao u Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu, uhapšen je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, potvrđeno je Tanjugu u MUP.

Na snimku koji od juče kruži društvenim mrežama, a čiji je mladić autor, vidi se kako on automobilom ruši vojnu barikadu, a u jednom momentu čuje se kako izgovara:  "Da vidimo šta rade braća migranti".

Na početku snimka, muškarac je upozorio pripadnike Vojske, koji čuvaju migrantski centar, da se sklone.

Momak, očito u nervnom rastrojstvu, probio je bodljikavu ogradu, vozio i vikao:

Ne želim da moju devojku napadaju migranti, ne želim da gledam ljude koji ne beže ni od čega u svom gradu, ne želim da ih gledam, ne želim muslimansku državu, ne želim ovo da trpim. Kazna će da bude velika, sigurno - rekao je on. 

Kako smo već pisali, F. R. (20)  je član  pokreta "Levijatan". Ovu informaciju potvrdio je Pavle Bihali, prvi čovek ovog pokreta, na svom Tviter nalogu. On je prokomentarisao da su "takvi njegovi momci, temperamentni i ispravni".

Video: Migranti na ostrvu Lezbos razvalili pravoslavnu crkvu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Levijatan NO

    7. maj 2020 | 13:27

    Levijatan je valjda za životinje a ne ljude,neka vode politiku i brinu o životinjama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA