≫ 

Leskovac vraćen u crnu noć 2002. godine: Dragan je tad ubio 7 ljudi, sve zbog ljubomore

Među njegovim žrtvama bile su tri rođene sestre...

  • 6
Panorama grada Leskovac centar Leskovac i dalje pamti zločin od pre 18 godina / Printskrin: Youtube/Gledaj To/A.Dobraš

Čitava četvoročlana porodica stradala je danas u Leskovcu, uključujući i dve devojčice stare 13 i 18 godina. Policija je povodom ovog stravičnog zločina privela muškarca zbog sumnje da je počinio masakr, a koji je navodno živeo sa žrtvama. Sumnja se da su one ubijene sekirom...

Stanovnici Leskovca, naročito susedi nesrećne porodice, užasnuti su tragedijom koja se danas desila u njihovom mestu.

Kako kažu, ovakav zločin ne pamte još otkako je Dragan Čedić hladnokrvno ubio sedam mladih osoba, pa potom i sebe. Sve iz ljubomore.

Dragan Čedić Dragan Čedić / Foto: MUP Srbije

Rafali iz ljubomore

Masakr o kojem Leskovčani govore odigrao se 2002. godine. Dragan Čedić iz Leskovca, koji je u noći između 27. i 28. jula za nepunih pola sata oduzeo sedam, a ugrozio četiri života, ostavljao je utisak tihog momka iz komšiluka. U vreme ubistva imao je 32 godine. Njegova prva žrtva bio je Nenad Lukić (31), koga je pokosio rafalom u bilijar-klubu, pet minuta pre ponoći. Sumnjao je da je Nenad u vezi sa njegovom bivšom suprugom Biljanom. Meci koje je ciljao u Lukića pogodili su i teško ranili Slavoljuba Kržalića (47), čoveka koji je te večeri takođe bio gost kluba.

Čedić se potom uputio ka domu roditelja svoje bivše žene. Tu je stigao nekoliko minuta posle ponoći i pozvonio na vrata. Čuo se Biljanin glas.

- Evo Čede - bilo je, rekli su tada očevici, poslednje što je izgovorila.

Začuo se pucanj, a onda više rafala. Biljanine sestre Ivana Kalčić, koja je sa osmomesečnom bebom Nađom tog dana stigla iz Požarevca, i Jelena, koja je s mužem Bobanom Zdravkovićem živela u toj kući, ubijene su na pragu trpezarije. Ubijeni su i Boban, i Ivanina dugogodišnja drugarica Jelena Zlatković, profesorka srpskog jezika i književnosti u Srednjoj tekstilnoj školi u Leskovcu. Komšinica Maja Bojković lakše je ranjena.

Policijska traka, uviđaj Sedam života nestalo je u jednoj noći / Foto-Ilustracija: Milena Đorđević

U vreme ubistva na spratu kuće u kojoj se odvijala drama spavalo je dvoje dece.

Svoj smrtonosni pir ubica završio je deset minuta kasnije u Ulici Cara Uroša 49, 500 metara dalje, u kući Biserke Ristić (48), tetke ubijenih sestara. Nesrećnu ženu je ubio, a njenog supruga Blagoja (51) i sina Đorđa (16) ranio. Potom se dao u beksto.

Pištolj Nakon masakra, pobegao je sa lica mesta / Foto-ilustracija: Pixabay

Za hvatanje odbeglog ubice policija je angažovala dotad neviđenu poteru u Leskovcu. Pored lokalnih policajaca, na terenu su i žandarmerija i helikopteri. Ipak, on je pronađen tek 40 dana nakon krvavog pira, za koji se veruje da je bio vođen ljubomorom. Njegovo beživotno telo slučajno je otkriveno u ataru leskovačkog sela Donja Jajina, u šipražju pored puta koji vodi do obližnjeg Šišinca. Ubica je sam sebi oduzeo život.

Video: Kuća u Leskovcu u kojoj se dogodio stravičan masakr

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dea

    10. maj 2020 | 19:07

    Bože me sačuvaj!🙄

  • Jelenin ucenik

    10. maj 2020 | 19:35

    Pokojna Jelena Zlatkovic bila je lepa kao andjeo. Imala je svega 29 godina. Secam se tog dana. Na sahrani je bio celi grad.

  • Срамота

    10. maj 2020 | 23:18

    40 дана га тражила полиција....Јака је наша полиција ,види се из приложеног...мислим та полиција из 2002,а ни сада нису много ефикаснији...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA