• 10

Oglasio se Nilović, meta napada u kafiću na Vračaru: Bio sam tamo, ali nisam član škaljarskog klana

- Kako se na snimku vidi tako je i bilo, trajalo je dve sekunde i to je to. Sedeli, ušla kamikaza i izašla. Niti smo šta videli, sedeli smo najnormalnije. U šoku smo, pijemo tablete, razmišljamo više da idemo iz Srbije -  kaže Miloš Nilović zavni Runjo

  • 10
Hapšenje, Vračar, Crnogorac

Foto: MUP

Meta napada u ponedeljak, u kafiću, na Vračaru, najverovatnije su bili Miloš Nilović zvani Runjo, kojeg policija označava kao pripadnika škaljarskog klana i njegov kum, bivši žandarm Vojislav Kostić. Nilović je za KRIK potvrdio da se nalazio u kafiću, i da je pobegao kada je video da ulazi čovek sa automatskim oružjem, ali negira da je deo škaljarske kriminalne grupe.

U baštu beogradskog kafića "Le Petit Bistro“, u ponedeljak, popodne, da podsetimo, ušao je maskirani muškarac sa automatskim oružjem i očigledno tražio svoju metu, vidi se na snimku koji kruži društvenim mrežama. U tom trenutku, pet mladića koji su sedeli za jednim od stolova brzo su se razbežali. Među njima je bio, kako KRIK otkriva, Miloš Nilović – u javnosti poznat po hapšenju u beogradskom restoranu „Durmitor“ u junu 2017. godine, i kojeg je policija označila kao člana škaljarskog klana. Sa Nilovićem je za stolom bio i nekadašnji žandarm Vojislav Kostić.

Nakon što su umakli, iz kafića je pobegao i napadač, koji je juče uhapšen. Ispostavilo se da je reč o Crnogorcu Milošu Miljanoviću, iz Herceg Novog. 

Nilović je za KRIK potvrdio da je on na snimku, ali kaže da napadača nije prepoznao.

- Kako se na snimku vidi tako je i bilo, trajalo je dve sekunde i to je to. Sedeli, ušla kamikaza i izašla. Niti smo šta videli, sedeli smo najnormalnije. U šoku smo, pijemo tablete, razmišljamo više da idemo iz Srbije -  kaže Nilović.

Crnogorac, hapšenje, Vračar, Miloš Miljanović

Foto: MUP

Dodaje da je u kafiću sedeo sa svojim kumom Kostićem:

- Vojkan i ja smo tu došli da popijemo kafu. Mi smo sedeli sa menadžerima lokala, sa njima sedimo svaki dan tu. Nismo se krili ni od koga, to policija zna, policija sedi svaki dan u tom lokalu.

Posle ovog događaja bili su tri sata u policijskoj stanici gde su dali iskaz.

- Nemaju nas ni za šta, ništa ne radimo. Normalni, brate, sedimo, popijemo kafu, sa svima smo korektni. Niti se bavim kriminalom, niti prodajem drogu. Zidao sam neke zgradice - navodi on.

Kako kaže, ne zna da li je on bio meta napada kao što mediji pišu, ali mu, tvrdi, metu ne čelo stavljaju, upravo, novinari.

- Više mi je preko glave svega, da stavljaju metu meni i mom kumu na glavu – da smo mi kumovi škaljarskog klana. Sram bilo svakog ko je to napisao. Mi veze nemamo ni sa škaljarskim klanom, ni sa kavačkim. Niti vodimo rat sa nekim - tvrdi on i dodaje da ih policija više ne hapsi, jer zna da su ispravni.

Nije, međutim, imao odgovor na pitanje zašto nameštaju baš njegovom kumu i njemu.

Nilović se i ranije našao u sličnoj situaciji. Naime, bio je prisutan u kafiću „Kafeteka“ na Vračaru prilikom likvidacije njegovog prijatelja i vlasnika kazina „Havana“ Vladimira Popovića Popa. Mediji su pisali da je tada, videvši napadača, takođe pobegao.

Hapšenje, Vračar, Crnogorac

Foto: MUP

On, međutim, za KRIK kaže da je u lokal ušao neposredno nakon pucnjave:

- Ja nisam bio tu, došao sam posle dva minuta, došao sam i zatekao sam ga (Popa) na rukama.

Protiv Nilovića vodi se postupak u slučaju poznatom kao „Durmitor“. Sa još devet muškaraca uhapšen je u ovom restoranu 2017. godine, a policija ih je označila kao članove škaljarskog klana. Od svih uhapšenih, sudi se samo Niloviću i njegovom prijatelju Mitru Muratoviću zbog nelegalnog posedovanja oružja – dva pištolja koja je policija tada pronašla kod njih.

Podsetimo, osumnjičenog zaovaj upad na Vračaru policija je uhapsila juče. Prilikom hapšenja kod njega je pronađen automatski pištolj „uzi“ sa prigušivačem, silikonska maska i garderoba koju je nosio kada je bio u kafiću.

Video: Pogledajte hapšenje Crnogorca koji je naoružan upao u kafić na Vračaru

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana Savić

    Недај се брате Руњо

  • Lepi

    Runjo, ne razmisljaj,idi iz Srbije.Najbolje u CG pa pravi zgradice.

  • vasa paris

    U c g pa se tamo rokajte do mile volje

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima