≫ 

"E sad nek se švalerišu": Predrag pucao prvo u ženu Branislavu, pa onda u njenog vozača Miroslava

Dok je unezvereno trčao po zgradi, Predraga je srela spremačica, a kada je čula prve pucnje, uplašila se i odmah otrčala u policijsku stanicu, koja se nalazi prekoputa škole, ispričavši šta je videla i dodajući: "Sigurno je nešto uradio"

  • 26

E, sad nek se švalerišu! - izgovorio je navodno Predrag G. (53) pošto je na zemlju spustio automatsku pušku, iz koje je samo nekoliko trenutaka ranije usmrtio svoju suprugu Branislavu (49), direktorku Osnovne škole "Sava Šumanović" u Erdeviku, i školskog vozača Miroslava B. (55), pišu "Novosti".

Njih dvoje ubijeni su u petak ujutru na svojim radnim mestima rafalima iz automatskog oružja.

Zbog sumnje da je izvršio dvostruki zločin, Predragu su lisice stavljene na ruke u školskom dvorištu. Prema prvim informacijama iz istrage, on je najpre usmrtio Branislavu, a zatim i Miroslava, jer je navodno sumnjao da su njih dvoje više godina u ljubavnoj vezi.

Krvava drama, koja je potresla Erdevik, započela je oko 9.30, kada je Predrag sa automatskom puškom uleteo u školu i ispalio najpre rafal u Branislavu, sa kojom ima dvojicu sinova. Zatim je usmrtio i Miroslava, koji poslednje tri godine radi kao vozač u školi, a onda je izašao iz školske zgrade, odložio oružje i predao se policajcu koji ga je već držao na nišanu.

Erdevik ubistvo, Branislava Gnjidić, OŠ osnovna skola Sava Šumanović Foto: Telegraf

- Predrag je ušao u školu, jer je znao da je Branislava unutra. Najpre se popeo na drugi sprat, a kada je video da je promašio njenu kancelariju, spustio se sprat niže. Navodno je na stepeništu sreo sekretaricu Vesnu V. Protrčao je i kroz zbornicu, a zatim uleteo kod supruge i rafalnom paljbom je usmrtio dok je bila sama u kancelariji i sedela za stolom - govori sagovornik "Novosti" iz istrage.

Čim je završio krvavi pir nad suprugom, Predrag se spustio u prizemlje, gde je zatekao Miroslava kako sedi sa domarom škole Brankom M.

- Ušao je bez reči i sasuo rafal u Miroslava, na sreću ne povredivši domara, koji je još u šoku - govori sagovornik "Novosti".

Dok je unezvereno trčao po zgradi, Predraga je srela spremačica, a kada je čula prve pucnje, uplašila se i odmah otrčala u policijsku stanicu, koja se nalazi prekoputa škole, ispričavši šta je videla i dodajući: "Sigurno je nešto uradio."

Policajci su odmah otrčali prema školi, da bi se veoma brzo jedan od njih susreo sa ubicom oči u oči.

- On je izašao, možda je hteo i da beži, ali mu je rečeno da odloži oružje i da se preda, što je on brzo i uradio. Odložio je pušku na beton i bez opiranja stavljene su mu lice na ruke - saznaju "Novosti" u policiji.

Meštani Erdevika kažu da su sve troje poznavali kao fine, dobre i uzorne ljude, i da niko od njih nije mogao ni da pretpostavi da će se ovako nešto dogoditi. Makar i ljubomora bila povod. Kako saznaju "Novosti", u ovoj porodici nikada nije bilo prijava za nasilje.

Erdevik, dvostruko ubistvo Foto: Telegraf.rs

- Branislavina mama Olgica rodom je iz Erdevika. Ona je bila udata u Prizrenu i posle razvoda, sa ćerkom i sinom Branislavom se vratila u rodno mesto. Ovde se ponovo udala sa finog čoveka Jugomira, sa kojim nema dece. Njen stariji sin umro je pre nekoliko godina od raka pluća, jadna žena ostala je bez oboje dece - govori  meštanka, koja nije želela da joj se ime spominje.

I za Miroslava B., Erdevičani koji su ga poznavali imaju samo reči hvale. Kažu da se pre oko sedam godina razveo od žene sa kojom ima dve ćerke. Jedno vreme je bio fudbalski trener u FK Radnički u Šidu, a onda ga je Branislava, kada je postavljena za direktorku škole, zaposlila kao vozača da dovozi nastavnike iz Šida na posao i vraća ih nazad do kuća.

Ljubomora najverovatniji motiv

Prema nezvaničnim informacijama, motiv zločina najverovatnije je ljubomora.

- Dugo se pričalo da su u ljubavnoj vezi, oni to čak nisu ni krili. Branislava je pričala da njen brak ne valja. Samo Petar zna šta se dešavalo - kaže jedan od poznanika bračnog para.

Bračni par Predrag i Branislava iza sebe je ostavio dvojicu sinova, starih 17 i 23 godine.

Oružje

Predrag G. zaposlen je u Šumskom lovištu "Morović". Oni koji ga poznaju, kažu da su ga priče o neverstvu supruge dugo tištile.

- On je vodio ljude u lov, a i sam je bio ljubitelj ovog sporta, pa nije čudno što je imao oružje u posedu - smatraju njegovi prijatelji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    16. maj 2020 | 05:50

    Nema razloga niti opravdanja za ovakav zlocin gde detetu uzimas majku kad mu je naj potrebnija a ujedno gubi i oca mozda i za ceo zivot jer si ga razocarao i povredio zauvek. Nasilje u bilo kom vidu nije opravdanje u ovakvoj neumesnoj situaciji. Svaki zivi covek ima prava za odluke u svom zivotu kao i pravo da zivi i to sa kime on to zeli.Ona je mozda u svemu pozurila trebala je da mu da vremena da se rane ohlade a ne na tek novonastale rane posipa so tako sto se vec sa novim vozika i vidja a vikala je da ce je ubiti sto znaci da ga je dobro poznavala i znala na cega je tako ljubomoran i povredjen zaista spreman. Sta je sa novim htela da ga gurne u svoj problem da novi bivseg tuče ili on za nju ubije. Cudi me da direktorka jedne skole imala takav stav i ponasanje da bivsem nije dala dovoljno vremena da prihvati njen odlazak da se ohladi vec je situaciju dovela do uzarenja gde se gubi zdrav razum i pribegava nasilju jer je ostavljenom i skrhanom previse u momentu sa bolom da se izbori vec samo jos mrznja bes i ljubomora izviru iz njega pogotovo kad osoba koja ga je povredila a koju jos uvek voli povredjuje ga jos vise time sto u malom mestu vozika i vidja sa novim umesto mu pomogne da preboli bol tako sto se skloni na neki period dok sama ne uoci da je presao preko svega i prihvatio njen odlazak i razvod.Ako si nekog voleo i sa njime i decu pravio onda budi covek voli ga i respektuj cak i kad ga ostavljas pomozi mu i tada makar kao ocu tvog deteta.

  • Lazi, lazi

    16. maj 2020 | 07:32

    Ovim je , svojoj deci obelezio buducnost, naneo boll i patnju.Gledao je kako samo svoju ljubomoru da nahrani.On je bolestani sebican!

  • Cica

    16. maj 2020 | 07:28

    Lepo ja kažem da psihijatri treba da idu od vrata do vrata. Pa ako ne prodješ psihološku procenu a ti lepo na lečenje. Evo šta se dešava kad je čovek bolestan a ne leči se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA