Ivana je predosećala nešto loše: Miljan je ceo dan bio loše raspoložen, uveče je sebi presudio

Bivši fudbaler Miljan Mrdaković pucao je sebi u glavu u petak uveče u stanu na Zvezdari u kom se u tim trenucima nalazila i njegova devojka Ivana Stanić

  • 2
Miljan Mrdaković Foto: LIU JIN / AFP / Profimedia

Bivši reprezentativac Jugoslavije Miljan Mrdaković (38) izvšio je samoubistvo u stanu u Beogradu dok je njegova devojka, pevačica Ivana Stanić bila u kupatilu. Nekadašnji fudbaler sinoć je presudio sebi a prethodno je, kako je za Telegraf.rs ispričala njegova devojka koja ga je i zatekla mrtvog, malo i popio.

Prema nezvaničnim informacijama, poznati fudbaler se ubio iz majčinog pištolja koji je doneo u rancu u Ivanin stan, a kako je ona navela, Miljan je patio od depresije.

- Imali smo idealnu vezu i ljubav, ali je on imao neke probleme sa kojima nije mogao da se nosi kako treba, nije bio jak. Malo je voleo da popije i mislim da je to pored problema koje je imao sa depresijom i glavni razlog zbog čega je to uradio - kroz suze je ispričala Ivana.

Miljan Mrdaković, zgrada, stan u kome je živeo Zvezdara Zgrada u kojoj su živeli Ivana i Miljan, Foto: Telegraf

Tragedija se desila u 22 časa prethodne noći, u stanu koji je prvobitno iznajmiljivala Ivana, a u koji se Mrdaković uselio, i tu su neko vreme živeli zajedno.

Fudbalerova devojka opisala je i šta se dešavalo neposredno pre njegovog samoubistva.

- Dan pre samoubistva je popio malo više i ja sam tu već predosećala da tu nešto može da se desi, te sam ga odmah smirila i odvukla u krevet da spava i tako smo celo veče pričali. Kada smo se probudili opet je uzeo da pije - rekla je Ivana.

U noći kada se dogodila tragedija, trebalo je da odu na svirku. Mrdaković je pucao u sebe dok je Ivana bila u kupatilu.

Ivana je nakon što je fudbaler pucao, istrčala iz stana i pozvala policiju.

Policija je po dolasku u stan zatekla telo. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Komšije nisu čule pucanj

Stanari zgrade u Preševskoj ulici na Zvezdari kažu za Telegraf.rs da nisu ništa čuli noćas iz stana u kojem je Mrdaković živeo sa devojkom.

Jedna od stanarki zgrade rekla je da je čula sinoć da je bila hitna pomoć i policija, ali da nije znala o kome je reč.

Miljan Mrdaković, zgrada, stan u kome je živeo Zvezdara Komšije iz zgrade kažu da nisu čule pucanj, Foto: Telegraf

Komšije su ispričale da su Mrdakovića i devojku viđali zajedno u prolazu, ispred zgrade.

Viđao sam ih ispred zgrade, ali nisam znao da je on bio fudbaler, prepoznao sam iz slike na vašem portalu - kaže jedan od stanara ove zgrade za Telegraf.rs.

Stanari kažu da je Mrdaković živeo na poslednjem, petom spratu.

ivana stanić pevacica, Miljan Mrdaković, Mrdaković sa devojkom Ivanom, Foto: Instagram/iamivanastanic

Uvek je bio nasmejan, velikog srca

Njegovi prijatelji i kolege, koje je ova tragična vest potresla, kažu da niko o Mrdakoviću ne može ništa ružno da kaže.

- Nije niko mogao da kaže nešto loše za njega, bio je uvek nasmejan, velikog srca, nema kome nije pomagao. Ja se sećam da je i šakom i kapom davao, poznato je bilo da su nam kasnile plate, on je privatno iz svog džepa davao i pomagao... Ne znam da li je imao neke privatne probleme, ali nikad nije delovalo da ih je imao. Bio je vedar, nasmejan - rekao je fudbaler Crvene zvezde i Miljanov prijatelj Radovan Pankov za Telegraf.

Miljan Mrdaković, Radovan Pankov Miljan i Pankov, Foto: instagram.com/miljanmrdakovic

Prema rečima Miroslava Đukića, bivšeg fudbalera, trenutno stratega Sportinga iz Hihona, Miljan je bio veoma veseo tip.

Baš sam se iznenadio sa ovom tragičnom vešću. Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Miljan Mrdaković je bio zaista veseo i pozitivan tip. Zato i ne mogu da pretpostavim šta ga je moglo da ga navede i natera da izvrši ovakvu tragediju. Moje iskreno saučešće njegovoj porodici - rekao je Miroslav Đukić.

Nosio dres desetak klubova

Mrdaković je rođen 1982. godine u Nišu. Posle prvih koraka u Radničkom, proveo je tri godine u mlađim kategorijama Partizana, odakle je prešao u Anderleht.

Tokom karijere je nosio dres desetak klubova, a tri puta se vraćao u OFK Beograd, gde je i završio karijeru 2017. godine.

Bio je član Genta, Salcburga, Metalista iz Harkova, Gimaraisa, Makabija iz Tel Aviva, Šandonga, Apolona, Etnikosa, AEK-a, Enosisa, Levadijakosa, Vojvodine i Rada.

Miljan Mrdaković Foto: LIU JIN / AFP / Profimedia

Mrdaković je do kraja duge karijere ostao poznat kao jedan od najvećih svetskih fudbalskih putnika jer nigde nije mogao da se skrasi, ali je u nekim klubovima ipak ostavljao trag.

Jedan od njih je OFK Beograd gde je u sezoni 2002/2003 bio najbolji strelac lige. Slično je ponovio i u sezoni 2010/2011 u Apolonu iz Limasola, pa je pre šest godina proglašen jednim od najvećih pojačanja u Singapuru.

Iza sebe je ostavio sina Uroša rođenog 2004. godine, koji je član kadeta Radničkog iz Niša, a zanimljivo je da su ga skautirali Crvena zvezda i Partizan.

Miljan Mrdaković sa sinom Miljan sa sinom, Foto: Instagram/miljanmrdakovic

Od fudbalera su se oprostili i timovi za koje je nekada igrao.

Miljane, hvala ti za sve!

Mrdaković je prošao mlađe kategorije crno-belih pre nego što je otišao u Anderleht, a putem Tvitera su napisali - Neka ti je večna slava!

 

Vest o Mrdakovićevom samoubistvu potresla je i OFK Beograd.

- Na Karaburmu je stigla tužna vest. Svoj život je, u trideset i devetoj godini života, izgubio naš bivši golgeter, Miljan Mrdaković. Ukupno je za Beograđane odigrao 48 utakmica i postigao 24 pogotka u prvenstvenim, kup i internacionalnim mečevima. OFK Beograd ovim putem šalje iskrene reči saučešća Miljanovoj familiji i prijateljima. Miljane, neka ti je večna slava i hvala za sve! Tvoj OFK Beograd - stoji u oproštajnoj poruci kluba.

Video: U ovoj zgradi se ubio bivši reprezentativac i fudbaler Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koja

    23. maj 2020 | 22:04

    Sve i nekako,ali kako to "majčin pištolj",odakle mami pištolj i tek tako ga daje sinu?

  • MS

    24. maj 2020 | 10:03

    Tuga da se tako zavrsi mlad zivot i da ovo jadno dete ostane bez oca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA