≫ 

Nove informacije o slučaju misterioznih požara: Krivična prijava za 3 paljevine protiv domaćice Kose

U selu Suvodo kod Prijepolja prava pometnja nastala je kada se u roku od dva meseca javilo više misterioznih požara

  • 0
Prijepolje, Suvodo, kuća, požar, Tomašević Foto: RINA

Protiv Kose Tomašević (57) iz sela Suvodo, za koju se sumnjalo da je povezana sa više neobičnih požara na sopstvenoj, ali i drugim kućama u ovom mestu, a koja je sredinom prošlog meseca privedena, podneta je krivična prijava za tri počinjena dela.

Kako su za "Telegraf" kazali iz OJT u Prijepolju, Odeljenja u Priboju, 16. maja podneta je krivična prijava "zbog osnova sumnje da je izvršila tri krivična dela Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika".

- Postupajući po gore navednoj prijavi, pred ovim tužilaštvom, u toku je sprovođenje dokaznih radnji, kojim rukovodi Javni tužilac - kazali su nam.

U selu Suvodo kod Prijepolja prava pometnja nastala je kada se u roku od dva meseca javilo više misterioznih požara, a pravi šok usledio je kada je uhapšena Kosa Tomašević, čiji suprug Zoran i meštani su verovali da ona nije piromanka. Čak su govorili i da se ona "na obraz" zadužila kako bi promenila sve izgorele instalacije.

Osim njene kuće, gorele su i kuće njenog brata i rođaka. Priključnice i kućni aparati goreli su i kada je napon u kući bio isključen.

Međutim, požari su prestali kada je Kosa odvedena u pritvor, ali i kada su dvoje dece, koja su bila smeštena u hraniteljskoj porodici Kose i Zorana, odvedeni u drugu porodicu.

- Centar za socijalni rad - organ starateljstva nadležan za zaštitu dece bez roditeljskog staranja, blagovremeno je preduzeo mere zaštite dece, u skladu sa svojim nadležnostima, pa su deca koja su se nalazila u hraniteljskoj porodici u Prijepolju, nakon dešavanja u toj porodici, premešteni u drugo, po njih bezbedno okruženje, gde se i sada nalaze - kazali su nam ranije u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Bilo je glasina i da su se požari događali i u porodici u kojima su smeštena, a kako smo saznali tada, o tome je obavešteno i odeljenje za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Međutim, reč je o deci koja spram godina ne mogu krivično da odgovaraju, pa su sve mere prema njima u nadležnosti Centra za socijalni rad, koji nije u mogućnosti da daje informacije o deci.

- U odnosu na Vaša pitanja koja se odnose na lične podatke dece, nismo u mogućnosti da Vam damo takve podatke, s obzirom da su isti zaštićeni Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kao i Porodičnim zakonom, koji isključuje javnost iz porodičnih odnosa - dodali su u Ministarstvu.

Video: Serija spontanog samozapaljivanja kuća u Prijepolju: Stručnjaci nemaju objašnjenje

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA