≫ 

Tužilaštvo nakon višečasovnog razgovora sa Jurićem: Nije otkriven identitet političara pedofila

Nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN izvršioca teškog krivičnog dela Obljuba nad detetom, kao ni identitet maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno

  • 59

Više javno tužilaštvo u Beogradu je odmah, nakon navoda koje je u medijima izneo osnivač fondacije ,,Tijana Jurić” o postojanju političara i javne ličnosti koja je pedofil, formiralo predmet i pozvalo Igora Jurića radi davanja bližih podataka neophodnih za dalje postupanje nadležnog organa povodom iznetih tvrdnji, rekla je za Telegraf Irena Bjeloš, portparol Višeg javnog tužilaštva.

- Na osnovu informacija do kojih se došlo prilikom uzimanja izjave u višečasovnom razgovoru sa Igorom Jurićem, nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN izvršioca teškog krivičnog dela Obljuba nad detetom iz člana 180 Krivičnog zakonika, kao ni identitet maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno.

Žrtva je u vreme izvršenja krivičnog dela imala trinaest godina.

Javno tužilaštvo, za sada, još uvek nema dovoljno informacija neophodnih za pokretanje pretkrivičnog postupka.

O daljem postupanju i radnjama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Sve što znam rekao sam državnim institucijama

 

Jurić je posle više od tri sata dao izjavu novinarima:

- O svemu što znamo izneli smo državnim institucijama. Mislim da je od ove važne priče napravljen rijaliti, što ne želim da se radi, što se mene lično tiče ja ću na to staviti tačku. Ne želimo ni od jednog slučaja da pravimo afere. Da nam je interes deteta na prvom mestu ne bismo pravili ovakve naslovne strane - naglasio je Jurić.

Prema njegovim rečima, cilj fondacije je da svi zločinci budu osuđeni, on je takođe naveo da će Fondacija nastaviti sa radom i da će nastaviti da se bori.

Pritisak u javnosti je napravljen bespotrebno, smatra Jurić.

Upitan za ime političara, Jurić je rekao da te informacije ne može da da.

- Sve vezano za slučaj ja nemam pravo sada da iznosim, sve vezano za slučaj smo rekli. Bilo bi krivično delo da sada kažem nešto više nego što smem da kažem - naveo je Jurić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica ćuran 🦃

    5. jun 2020 | 19:19

    Sve ovo se radi sa ciljem da se Jurić diskredituje. Đoković je igrao loše jednu-dve sezone i Srbi su hteli da ga razapnu. Šta li će tek uraditi sirotom Juriću kad mediji i moćnici zajedno krenu da mu smeštaju? Moguće da mu je neko namerno doturao lažne podatke o izmišljenom pedofili samo da bi napravili ovu igranku i Jurića posle proglasili za ludaka.

  • Adv

    5. jun 2020 | 15:47

    Tuzilastvo je najveca rupa ovog sistema.

  • Siki

    5. jun 2020 | 18:46

    Ovaj covek rizikuje sve sto ima u zivotu da bi zastitio nasu decu od najgoreg zla koje je zadesilo njega i njegovu pirodicu, a pojedinci bi ga najradije razapeli kao Isusa ,e moj narode...🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA