≫ 

Pala grupa koja je krijumčarila migrante kamionima preko Srbije do Italije: Uzimali im po 3.800 €

Policija je pronašla i oduzela četiri pištolja, skraćenu lovačku pušku, dva automobila, šest mobilnih telefona i veću količinu novca

  • 10
Migranti, Kelebija Foto-ilustracija: Uprava carina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su tri osobe osumnjičene da su kao članovi organizovane kriminalne grupe krijumčarili migrante preko Srbije, Hrvatske i Slovenije do Italije.

U saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su I. M. (39), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, G. S. (42) i B. J. (44).

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe migrantima, od januara do aprila ove godine, omogućavali nedozvoljen prelaz državne granice Srbije i Hrvatske.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni migrante skrivene u kamione ilegalno prebacivali u Hrvatsku, a potom im dalje omogućavali nedozvoljen tranzit preko Hrvatske i Slovenije do Italije, za šta su im uzimali do 3.800 evra po osobi.

Policija je prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu koje su koristili osumnjičeni pronašla i oduzela četiri pištolja, skraćenu lovačku pušku, dva automobila, šest mobilnih telefona i veću količinu novca.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Video: Carina u kamionu pronašla migrante

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zakbg

    11. jun 2020 | 13:28

    Trebali da ih puste da rade da ih sve izvezu iz Srbije.

  • miki

    11. jun 2020 | 13:31

    ja bi im dao love da podstaknem bolje poslovanje, a Hrvati neka se snalaze

  • Darinka

    11. jun 2020 | 14:32

    Onaj ko ima 3800 eura da da za prevoz Srbija - Italija nije nikako ugrožen. Pitanje je"A zašto je takav pošao u bijeli svijet " Imaju takvi i novac i instrukcije, gdje, šta, kako,kuda, zašto. Takvi nisu bez razloga tu gdje su. Čast sirotinji i onima koji bježe od rata,al' koliko je takvih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA