≫ 

Rođaci vozača BMW-a koji je imao udes kod Vlade Srbije: Radetova mama je predosećala tragediju

Za unukom i snajom plakala je Mileva Novitović, u tom trenutku još uvek nije ništa znala o sinu koji je upravljao vozilom i koji je teško povređen u nesreći

  • 24
Saobraćajna nesreća, Vlada Srbije, vatrogasci Foto: RTS printskrin

Iz kuće u Dobračama kod Arilja, odakle su u smrt otišli Nikola Novitović (20) i Jelena Petković (35) prolamao se lelek.

Za unukom i snajom plakala je Mileva Novitović, u tom trenutku još uvek nije ništa znala o sinu koji je upravljao vozilom i koji je teško povređen u nesreći.

- Rekli smo joj da su Nikola i Jelena poginuli u udesu kod zgrade Vlade Srbije - ispričao je za Blic bolom skrhani Radovan Novitović, stric Radeta Novitovića, oca poginulog mladića i nevenčanog supruga poginule Jelene.

Na vezi sa Tiršovom

U isto vreme Novitoviću su bili na vezi sa bolnicom u Tiršovoj u kojoj je zbrinut Radetov i Jelenin sin, dvogodišnji Viktor. Sve što je familija znala je da je mališan zadobio povrede glave i eksremiteta.

Rade i njegova porodica, rekli su nam srodnici Novitovića, živeli su u Beogradu, u Višnjičkoj Banji, odakle su povremeno dolazili u Dobrače, na Radetovu očevinu.

- Jutros oko pola četiri Rade, Jelena, Nikola i Viktor, krenuli su u Beograd, u Tiršovu. Viktor je tamo imao zakazanu hiruršku intervenciju. Iz medija smo čuli da je ispred zgrade Vlade Srbije bio težak udes.

Zanemeli smo kada smo videli slike Radetovog smrskanog BMW-a, prepoznali smo ga po trsteničkim registarskim tablicama. Nedugo zatim javila se Radetova prva žena i saopštila strašne vesti - govorio nam je Radovan Novitović.

Radetova majka predosećala tragediju

Radetova majka Mileva, pričaju srodnici tragično stradale porodice, kada su joj rekli za nesreću, kukajući je pričala da je jutros predosećala tragediju.

- Kada je Rade sa dvojicom sinova i suprugom krenuo za Beograd, mali Viktor se tri puta vraćao da se pozdravi sa babom - priča familija koju smo zatekli pred kućom u Dobračama.

Ko će brinuti o dvogodišnjem detetu koje je u istom trenu izgubilo majku i polubrata, a otac mu je teško povređen - odgovor na to niko nije imao. Za sada je, pričaju rođaci, najvažnije da preživi i bude dobro.

- U Dobračama su mu ostali baba i njena sestra. Dečakova pokojna majka je iz Vlasotinaca, tamo ima roditelje i brata - rekli su nam u selu kod Arilja.

Ni o sahrani stradale porodice nije se znalo ništa. Majka Ivanka, preneli su nam srodnici, nema sredstava da sahrani unuka i snaju.

- Nema drugog rešenja nego da opštinu Arilje molimo za pomoć da ih sahranimo kako dolikuje. Nikola će počivati u Beogradu, a za Jelenu ne znamo - kažu Novitovići.

Teško poverovati da je Rade napravio kobnu grešku

Rade je bio zaposlen kao profesionalni vozač. Svi u Dobračama pričaju da je izuzetno vešt za volanom. Kamionom je uzduž i popreko prekrstario Rusiju, Ukrajinu, Tursku u koje ga je vodio posao.

Kažu i da je bio i dobar automehaničar i da je često sam popravljao kamion koji je ostajao u kvaru u bespućima Rusije.

- Znajući ga kao iskusnog vozača, a i s obzriom na njegovo vozačko iskustvo, teško nam je poverovati da je napravio kobnu grešku koja je dovela do udesa, kako se priča da je prošao kroz crveno svetlo na rasrksnici - prenosi Radovan Novitović.

Video: Snimak sa sigurnosnih kamera teškog sudara ispred Vlade Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixi

    19. jun 2020 | 18:37

    Saucesce porodici i prijateljima. Svi mi koji vozimo skloni smo greskama. Nema to mnogo veze i na sa velikim iskustvima. Eto kad se desi tragedija,kasni za kajanje. Svima za nauk. Samo kod nas taj nauk vazi pola dana...

  • Beogradjanin

    19. jun 2020 | 19:41

    Policajac da slavi drugi rodjendan. Velika tuga...

  • Meksa

    19. jun 2020 | 19:55

    Molim vas ovde zabraniti komentare koji vređaju ovu jadnu porodicu , normalan čovek će shvatiti o čemu se radi . Porodica je krenula rano iz sela , ljudi napeti pred operaciju , vozili nekoliko sati i ujutru čoveku su misli na dete skrenute , ko zna u tom trenutku gde je bio sa mislima . Dete kad je u pitanju jadni roditelj brine i stalno misli kako da otkloni nevolju , tu se javlja i greska i tako dolazi do tragedije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA