≫ 

"Bako, nemoj da plačeš, brzo se vraćam": Mama vozača BMW-a smrti priča šta se desilo pre kobnog puta

Jelena se tri puta vraćala da se pozdravimo i da me zagrli - pričala je juče Mileva

  • 16
Rade N, Jelena P, nesreca, vlada srbije, poginuli Rade N. i Jelena P. Foto: Facebook

Mileva Novitović (75) iz sela Dobrače kod Arilja, koja je u četvrtak rano ujutru u nesreći u centru Beograda izgubila unuka Nikolu (20) i snahu Jelenu Petković, juče je čitavog dana, puna strepnje, čekala iz Beograda vesti o stanju sina Rada (42) i drugog unuka Viktora (2) koji su ovoj nesreći teško povređeni.

- Radova prva supruga Dragana, Nikolina majka, bila je juče do Rada u bolnici, kaže da je na aparatima, bila je i do malog Viktora, počeo je da plače kad ga je pomilovala po glavi, kaže zavijena mu je glava i jedna noga… Sad se molim bogu za njih - pričala je kroz suze nesrećna žena ispred svoje kuće u Dobrači.

U četvrtak ujutru, kaže, ispratila je Rada, Jelenu, Nikolu i Viktora u Beograd. Viktor je imao zakazan pregled i hiruršku intervenicju u Tiršovoj, Jelena je trebalo da ostane sa njim u bolnici, Rade je trebalo da se popodne vrati u selo, a Nikola je u Beograd putovao zbog izbora, koliko Mileva zna zbog neke izborne komisije, piše "Blic".

- Rade je izneo na rukama malog Viktora, pospanog, Nikola me je zagrlio na polasku, ja sam zaplakala, a on, kaže mi: "Bako nemoj da plačeš, brzo ću se ja vratiti iz Beograda". Jelena se tri puta vraćala da se pozdravimo i da me zagrli - pričala je juče Mileva.

Starica kaže da je Rade razmišljao da li da pre zakazanog pregleda za Viktora odveze Nikolu do Višnjice gde imaju stan i gde je Nikola živeo sa majkom Draganom, Radovom prvom ženom, ili da sina od Tiršove do Višnjice pošalje taksijem.

- Na žalost veliku, rešio je da Nikolu odveze do Višnjice. Kad su bili negde kroz Beograd, Jelena, druga Radova supruga pozvala je Draganu u Višnjici telefonom, rekla joj: "stavljaj kafu, eto nas…" Dragana je skuvala kafu, čekala, čekala, a onda su se na televiziji pojavile vesti o nesreći u centru Beograda - priča Mileva.

Ona je za to vreme bila u Dobrači, bavila se kućnim poslovima.

- Televizor je bio uključen, čula sam vest da je u Beograd bila neka nesreća, nešto me je lecnulo, ali pomislila sam, što bi to bio moj Rade kad su oni sad u Tiršovoj. Kasnije oko 11, iz Beograda se javila Dragana našim rođacima ovde u selu i prenela crne vesti, šta se sve desilo - kroz suze se prisećala juče Mileva.

Jelena je sa Radom živela poslednjih par godina u selu, rodio se mali Viktor. Nikola je iz Beograda u selo došao tokom vanrednog stanja, u Beograd je putovao zbog izbora, trebalo je da se u selo vrati za petnaestak dana da bere maline. Mileva priča da je Nikola poslednjih sedmica obučavao voožnju za polaganje vozačkog, Rade mu je spremao kola…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    20. jun 2020 | 00:52

    Koju je srecu imao covek koji je stajao na trotoaru,hvala Bogu

  • Vesna

    20. jun 2020 | 00:59

    Ne mogu da vjerujem,covjek koji je sofer po Evropi da napravi ovakvu gresku. Da nije nesrecnik u trenutku zaspao,nekad se same oci sklope od umora. Zao mi je nesrecnu porodicu.

  • 5

    20. jun 2020 | 00:52

    UH,ŽIVOTE PROKLETI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA