≫ 

Makedonci tvrde da u Nišu i Vranju mogu da kupe negativan test: Naša policija obavestila tužilaštva

Prema navodima medija, negativan PCR test na koronu može da se kupi u Nišu za 50 evra, a na vranjskim benzinskim pumpama za 65

  • 3
Test, testovi, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Građani Severne Makedonije koji se vraćaju u svoju domovinu preko niškog aerodroma prijavili su makedonskim službama bezbednosti da imaju mogućnost da na Aerodromu "Konstantin Veliki" kupe falsifikovani negativni PCR test na korona virus za 50 evra, piše makedonski portal MKD.

Prema navodima makedonskih medija, prevoznici koji ulaze u Makedoniju na graničnom prelazu Tabanovce takođe navode da se za 65 evra takav negativan test lako može da se kupi i na vranjskim benzinskim stanicama.

Zbog ovih navoda, obratili smo se Ministarstvu unutrašnjih poslova kako bismo proverili da li su MUP-u ovi slučajevi prijavljeni.

- Uprkos tome što Ministarstvu unutrašnjih poslova nije prijavljeno da se falsifikovani negativni PCR testovi mogu kupiti na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu i na pojedinim benzinskim pumpama na teritoriji Vranja, policija je o ovim medijskim navodima obavestila nadležna tužilaštva, po čijem nalogu će preduzeti sve neophodne mere i radnje na utvrđivanju tačnosti istih - navode iz MUP za Telegraf.rs.

Podsetimo, kako je propisala vlada u Skoplju, svaki državljanin Severne Makedonije za ulazak u zemlju mora da ima obavezan negativan PCR test koji neće biti stariji od 72 sata.

Aerodromi: Nemamo saznanja o prodaji testova

Aerodromi Srbije reagovali su danas, povodom informacija makedonskih medija koje su preneli i pojedini u Srbiji da se falsifikovani negativni PCR testovi na koronu mogu kupiti na pumpi u Vranju i na niškom aerodromu za 50 do 65 evra, saopštenjem da ne poseduju bilo kakva saznanja o tome, kao i da je terminalna zgrada aerodroma pod stalnim nadzorom.

- Terminalna zgrada aerodroma Konstantin Veliki u Nišu se nalazi na području graničnog prelaza i pod stalnim je nadzorom pripadnika stanice granične policije i službe obezbeđivanja aerodroma. Objekat je pokriven i 24 - časovnim video nadzorom - navedeno je u saopštenju.

NIS AERODROM Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu, Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Aerodromi Srbije ističu da ne poseduju bilo kakva saznanja da se na niškom aerodromu prodaju bilo kakvi testovi ili potvrde o urađenim testovima.

Obavestili nadležne

U trenutku kada je kontakt putnika i aerodromskog osoblja sveden na minimum usled primena mera prevencije, gotovo je nemoguće da se to dešava unutar zgrade, napominju u Aerodromima Srbije.

To preduzeće dodaje da je po saznanju iz medija obavestilo nadležne službe koje će izvestiti javnost u slučaju istinitosti navedene sumnje.

- Raduje nas povećanje broja putnika iz Severne Makedonije i nadamo se da ih ovakva pisanja neće odvratiti da i dalje koriste usluge aerodroma ''Konstantin Veliki'', pogotovo nakon najave Vlade Severne Makedonije da se od 26. juna otvaraju sve granice bez potrebe za PCR testom, izolacijom ili karantinom - navodi se u saopštenju.

Video: Brnabić o ulasku u Srbiju bez PCR testa: Odluke nisu političke, slušamo struku, kao i do sada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA