Sedam dana od jezive nesreće kod Vlade: Dečak (2) i otac i dalje u bolnici, stanje jednog kritično

Dečak primljen u Tiršovu sa povredama ekstremiteta i glave

  • 1
Saobracajna nesreca, Vlada republike Srbije Printsrkrin: RTS, TV Prva

Dečak Viktor (2) koji je prošlog četvrtka teško povređen u saobraćajnoj nesreći kod Vlade Srbije, oporavlja se u Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj i njegovo stanje je stabilno, dok se njegov otac Rade Novitović i dalje nalazi na odeljenju intenzivne nege u Urgentnom centru.

Prošlo je sedam dana od jezive nesreće BMW-a i kombija, u kojoj su poginuli Nikola Novitović (20) i Jelena Petković (35), a teško povređeni njen nevenčani suprug Rade Novitović i njihov sin Viktor (2).

Zdravstveno stanje teško povređenog Radeta i dalje je nepromenjeno, rekli su iz Urgentnog centra za "Blic". Nešto radosnije vesti stižu za porodicu Novitovića, budući da se njihov dečak Viktor polako, ali sigurno oporavlja u Tiršvoj gde se nalazi od prošlog četvrtka. Tamo je prebačen sa teškim povredama glave i ekstremiteta, opasnim po život.

- Stanje dečaka je stabilno i on se oporavlja, dok je stanje oca nepromenjeno i on se i dalje nalazi na odeljenju intenzivne nege - rekli su za “Blic” iz bolnica u kojima su smešteni otac i sin.

Podsetimo, ova stavična tragedija dogodila se u ranim jutarnjim satima 18. juna kada je porodica iz Arilja krenula na zakazanu hirušku operaciju dvogodišnjeg dečaka u Beograd. Prema nezvaničnim informacijama, Rade je svojim BMW-om prošao na crveno svetlo i zakucao se u kombi u kome se nalazilo šest osoba. Nikola je stradao na licu mesta, dok je Jelena podlegla povredama u bolnici. Inače, svih šest osoba koji su se nalazili u kombiju prevezeni su u bolnicu sa različitim povredama.

Radetova majka Mileva Novitović i kompletna porodica za tragičnu pogibiju saznali su na vestima tako što su prepoznali automobil trsteničkih registarskih tablica, a kasnije ih je pozvala bivša Radetova supruga Dragana i saopštila im strašne vesti.

- Samo da mi sin preživi, da se oporavi, da nam naš Viktor ne bude siroče - bolom skrhana rekla je ranije Mileva Novitović.

Očevici ove nesreće opisali su ranije stravične scene koje su se kobnog jutra mogle videti na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša.

- Nešto je puklo toliko jako da smo pomislili da je neka eksplozija. Kada smo pogledali na ulicu, tri muškarca su ležala na pešačkom prelazu, pa smo pomislili da ih je udario BMW. Međutim, videli smo kombi koji je bio podignut na žardinjeru, a automobil je bio zakucan u stepenište Vlade Srbije. Tek kada smo videli kombi i automobil zakucan u stepenište Vlade Srbije smo shvatili da se dogodila stravična nesreća. Bilo je strašno, jedna žena je vrištala i dozivala pomoć - ispričali su očevici.

Video: Snimak vatrogasaca koji seku auto ispred Vlade Srbije u kom je zarobljena jedna osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ......

    25. jun 2020 | 10:00

    Kako bre mozes da prodjes kroz crveno a vozis prvo dete od 2 godine ? Pa da li si normalan?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA