• 2

Miroslav se trkao pijan kroz selo, vozio 120 km na čas i pregazio najboljeg druga: Robijaće 3 godine

- Ne znam šta bih sa svoje strane rekao. Ne samo da mi je žao što se ovo desilo, već ne znam kako ću preživeti - govorio je Miroslav

  • 2
Zatvor

Foto: Pixabay

Miroslav Vučković (26) iz Jarka, osuđen je u petak u Višem sudu na kaznu zatvora do tri godine i zabranu upravljanja vozila B kategorije na dve godine. Tokom ovog krivičnog postupka dokazano je da Vučković izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja 7. maja 2018 godine kada je u saobraćajnoj nesreći poginuo njegov najbolji drug Igor Veselinović (24) iz Jaraka i to ispred kuće u kojoj je živeo.

Jedan od svedoka ove saobraćajne nesreće Radivoje Živanović, pred sudijom Miodragom Rosićem, opisao je kako je te noći oko dva sata iza ponoći vozilo ”folksvagen buba”, prvo odseklo telefonsku banderu, udarilo u jednu pa drugu ćupriju a zatim se prevrnulo na krov.

Njih dvojica Miroslav i Igor bili su u jednom vozilu i trkali se ulicama sela sa drugim vozilom koje je upravljao Borko Markićević. Miroslav je obišao Borka i vratio se u svoju voznu traku, a onda sam video nekoga kako pretrčava ulicu možda na desetak metara od kola - rekao je svedok strašnog događaja.

Vučković koji je radio u Londonu, došao je u svoje mesto da bi bio i na seoskoj slavi, ali i da provoza druga u novom vozilu koje je tek tada kupio. U završnoj reči u sudnici on je grcao i plakao, jedva izgovarajući reči, piše Mitrovica info.

- Ne znam šta bih sa svoje strane rekao. Ne samo da mi je žao što se ovo desilo, već ne znam kako ću preživeti - govorio je osumnjičeni dok se tresao plačući. Nakon objavljene sudske presude sudija Rosić pred prisutnima je i obrazložio.

Za ovo krivično delo zaprećena je zatvorska kazna od dve do 12 godina zatvora. Sud je cenio sve olakšavajuće okolnosti, od toga da okrivljeni pokazuje iskreno žaljenje, nije ranije bio osuđivan, od nastradalog Igora majka se izjasnila da neće krivično da ga goni. Ali je načinio ovo krivično delo, vozeći kroz naseljeno mesto 120 na sat u alkoholisanom stanju, sa 1,40 promila alkohola u krvi.– istakao je Rosić.

Očuh Jovan Jovičić ispred čije kuće se desila strašna tragedija, kako je rekao, došao je da čuje presudu, kako bi mogao da prenese supruzi Ljiljani, odnosno Igorovoj majci, koja nije imala snage da dođe.

Iz prvog braka imam dve ćerke, a Igorova majka imala je samo njega. On mi je bio kao sin, kojeg nemam. Ne znam kako će ona ovo preživeti, prošlo je dve godine, ali joj je jako teško. Odustala je da ga krivično goni, jer je Miroslav bio baš najbolji Igorov prijatelj i ona ga je volela koliko i on.– kaže sa suzama u očima Jovan.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lelegraf

    Ako su se vozili u istom autu kako ga je pregazio?

  • imee

    pregazio čovjeka i samo tri godine zatvora ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima