≫ 

Završeno prvo ročište Malčanskom berberinu: Ovako je uveden u sudnicu, daleko od očiju javnosti

Preti mu doživotna kazna zatvora

  • 13

U Višem sudu u Nišu danas je održano prvo ročište Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu M. K. iz sela Suvo do. Jovanović će biti priveden iz pritvora u kojem se nalazi od hapšenja u januaru ove godine.

Jovanović je danas izneo svoju odbranu, ali suđenje nije bilo otvoreno za javnost. Uveden je na sporedni ulaz Višeg suda, daleko od novinara koji su bili okupljeni ispred.

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin Fotografija Ninoslava Jovanovića sa pripremnog ročišta/ Foto: Telegraf/D.K.

Na isti način Jovanović je sproveden i prošli put.

Na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Jovanović se izjasnio na navode optužbe i u manjem delu ih osporio. Roditelji devojčice su se pridružili krivičnom gonjenju Jovanovića.

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin, Monika Karimanović, potraga, selo, policija Ninoslav Jovanović / Foto: Facebook, Telegraf/D.K.

Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta. Za ova krivična dela zaprećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

- Na danas održanom glavnom pretresu u predmetu К.34/20 sud je doneo rešenje kojim je isključio javnost za ceo tok glavnog pretresa radi zaštite interesa maloletne oštećene. Optuženi Ninoslav Jovanović je izneo svoju odbranu pred sudom. Izjasnio se koje navode optužnice osporava i iz kojih razloga, a koje priznaje i pri kojim navodima iz odbrane date u tužilaštvu ostaje - saopšteno je iz Višeg suda u Nišu.

Kako su kazali, u dokaznom postupku ispitani su zakonski zastupnici maloletne oštećene, koji su se izjasnili da se pridružuju krivičnom gonjenju optuženog i ističu imovinskopravni zahtev, koji će ostvarivati u posebnom postupku.

- Sledeći glavni pretres zakazan je za 22.07.2020. godine, na koji će biti pozvani veštaci Specijalne zatvorske bolnice Beograd, koji su obavili neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog - dodali su oni.

(D. K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA