≫ 

Najnoviji snimak napada na policiju: Ovako je izgledala "prva linija borbe" na sinoćnjem protestu

Policija je formirala kordon i štitila Narodnu skupštinu

  • 9

Četvrti po redu protest ispred Skupštine Srbije protekao je sa mnogo incidenata.

Dok su novinari povređivani u izveštavanju sa protesta, brutalne snimke napada na policiju zabeležile su i kamere MUP.

Protesti su u centru grada počeli su 7. jula, kao reakcija na najavu mogućnosti uvođenja policijskog časa, kao mere protiv širenja korona virusa. O tome kako sukobi huligana i policije mogu da budu žestoki pokazuju i brojke: uhapšen je 71 građanin, a 130 policajaca je povređeno za ta četiri dana.

Najmirniji dan protesta bio je 9. jul, kada policija nije intervenisala. Ni juče policija nije koristila silu, ali je skup, ipak, obeležio niz incidenata.

Policija je formirala kordon i štitila Narodnu skupštinu, koja je, ipak, tokom protesta oštećena. Popucala su stakla, a sprejevima su ispisivani grafiti.

Direktor policije Vladimir Rebić obratio se javnosti iz Palate Srbije povodom sinoćneg, kako je rekao, brutalnog napada na policiju i zdanje Skupštine Srbije. 

- Imate priliku da vidite dokle ide ta razularenost mase koja je bacala flaše, kamenice, baklje pa čak i suzavac na policajce koji su telima branili zdanje Skupštine - rekao je Rebić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uroš

    11. jul 2020 | 15:09

    Da potsetim da je onaj zvezdin huligan dobio 5 godina i 6 meseci robije za napad bakljom na policajca 2007. godine. Svi ovi huligani moraju krivično da odgovaraju + prekršajno za materijanu i nematerijalnu štetu. Tu ne sme biti popuštanja.

  • zac

    11. jul 2020 | 15:29

    Gospodo policajci zar dozvoljavate da vas jedna grupa hligana tuce, vi vrsite red i mir pohvatajte sav taj olos i osuditi najostrije sto mozete, uz nadohnadu stete.

  • Kobi

    11. jul 2020 | 19:08

    Problem nisu toliko ovi nasi domaci,postoje sumnje da bi strani placenici radikalnije napali Beograd a pritom bi drzava bila pod jos jacim pritiskom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA