Umro Stefan Đokić (26) iz Čačka: Pre 9 dana za Telegraf.rs govorio o bratu preminulom od korone

Mladić izdahnuo na klinici u Beogradu

  • 37
Stefan Đokić Preminuli Stefan Đokić / Foto: Privatna arhiva

Stefan Đokić (26) iz Preljine kod Čačka preminuo je danas u Beogradu od posledica infekcije korona virusom, prenosi Morava info, a informaciju o smrti za Telegraf.rs potvrdili su iz porodice preminulog.

Stefan je rođeni brat R. Đ. (35), koji je 1. jula preminuo u čačanskoj bolnici.

Stefan je tegobe dobio prošle subote, dan nakon što je sahranio brata. Istog dana je u teškom stanju hospitalizovan u čačanskoj bolnici, a već u nedelju prebačen na kliniku u Beograd.

Od kovida-19, navodi Morava info, oboleo je i otac nesrećne braće. Prema njihovom pisanju, smešten je u Opštoj bolnici Čačak.

Pokojni Stefan govorio za Telegraf o smrti starijeg brata

Prethodno, pokojni Stefan Đokić za Telegraf.rs potvrdio je da je dan nakon smrti njegovog brata stigao pozitivan rezultat PCR testa na korona virus, te da se u smrtovnici Kovid-19 navodi kao uzrok smrti preminulog starijeg brata.

Radoš Đokić, Stefan Đokić smrtovnica Smrtovnica R. Đ. / Foto: Privatna arhiva

Samo dan pre njegove sahrane pokojni Stefan Đokić otkrio je za naš portal da su se on i otac testirali brzim testom, na nagovor poslodavca pokojnog brata, koji je finansirao test iz krvi za ceo kolektiv, ali da su obojica bili negativni.

Takođe nam je rekao da on i otac tada nisu bili izolovani, kao ni devojka pokojnog brata, koja je uradila serološki test u istom danu u kojem i R. Đ, u ponedeljak, 29. juna. što je dva dana pre nego što će preminuti. Tada su oboje bili negativni.

Radoš Đokić, Stefan Đokić smrtovnica Smrtovnica R. Đ. / Foto: Privatna arhiva

- Nismo izolovani, nama je rodbina došla. Svi nosimo maske, ali oni prosto nisu mogli da ne dođu. Kažu da je tragedija, manje se plaše korone nego da ne dođu - rekao nam je Stefan, pre devet dana,  još za života, dodajući da je porodica upoznata sa svime, ali da su odlučili da postupe po savesti.

Tog dana oglasila se i Vlada Srbije svojim saopštenjem u kojem je podsetila na protokol, te na koji se način odlučuje o tome ko će biti testiran, kao i da se kontakti zaraženih ne testiraju automatski.

- Vlada podseća da se građani koji imaju simptome respiratornih infekcija ili simptome obolevanja od Covid-19 (povišena temperatura, kašalj, bol u grlu), moraju prvo javiti u posebnu ambulantu (kovid ambulanta) matičnog doma zdravlja, gde će svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika, odnosno rendgenski pregled pluća, krvna slika, izmerena temperatura, urađen brzi test. Tek nakon toga, i uz konsultaciju sa lekarima iz doma zdravlja, građanima će u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi biti urađen besplatan PCR test.

Shodno trenutno važećem protokolu epidemiološki kontakti zaraženih osoba se ne testiraju. To znači da osobe koje su bile u kontaktu sa potvrđenim zaraženima, neće biti automatski testirane dok lekari na pregledu ne utvrde da za testiranjem ima potreb - navedeno je.

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    11. jul 2020 | 20:45

    Toliko o teoriji zavere. Cinjenica da ovo nije samo virus vec nesto vise od toga, ali ljudi, sad umire i mladja populacija. Nije kao u martu i aprilu. Dosta vise sa vasim teorijama o cipovanju, 5g, globalizaciji i pamet u glavu aman vise!!!

  • Dragacevac

    11. jul 2020 | 21:18

    Stariji brat se u roku od sest dana pet puta javljao u dom zdravlja tj.u Cacansku bolnicu iz koje su ga uporno vracali kuci...strasna tragedija i saucesce porodici....

  • ja

    11. jul 2020 | 20:31

    Iskreno saučešće porodici. Velika tragedija. Počivajte u miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA