• 1

Neposlušni novosadski ugostitelji: Osmoro kažnjeno jer nisu poštovali ograničenje radnog vremena

U petak, 10. jula u Novom Sadu uvedene su strože epidemiološke mere

  • 1
Konobar, posluzenje, ketering, morski plodovi, more, kelner

Foto: Shutterstock

Gradska inspekcija i komunalna milicija obavile su stotine kontrola lokala nakon što su u petak, 10. jula u Novom Sadu uvedene strože epidemiološke mere.

Za 021.rs u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove navode da su uglavnom savetovali i upozoravali građane i privrednike, ali su napisali i osam kazni zbog prekoračenja radnog vremena do 21 čas, odnosno do 23 časa lokala koji imaju baštu.

- Kod pojedinih lokala je utvrđeno nepoštovanje naredbe u delu koji se odnosio na radno vreme ugostiteljskih objekata i objekata u kojima se obavlja delatnost trgovinskog formata. Patrole komunalne milicije su zatekle osam ugostiteljskih objekata koji nisu poštovali smernice Naredbe, te su novčano i sankcionisani putem prekršajnog naloga - kažu za 021 u ovoj Upravi.

Navode i da pojačano vrše nadzor u skladu sa naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije i da su obavili 434 inspekcijska pregleda prilikom kojih je uočeno da su se privrednici u velikoj meri pridržavali propisanih mera.

Uprava: U potpunosti se poštuje nošenje maski u autobusima GSP-a

Kontrolisano je i korišćenje zaštitnih maski tokom vožnje autobusima GSP-a i konstatovano je da se u potpunosti primenjuju.

Inspekcija i komunalna milicija su primetili pojedine nepravilnosti koje nisu sankcionisane, nego su samo dati saveti i upozorenja. Ovo se uglavnom odnosi na to da trgovine, lokali i drugi objekti nisu jasno istakli koliko ljudi istovremeno može da bude prisutno u objektima.

Takođe, komunalna inspekcija je na javnim prostorima upozoravala na zabranu okupljanja više od 10 osoba i na potrebu držanja fizičke distance od 1,5 metara.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima