≫ 

Trgovci smišljaju kako da zaobiđu naredbe za poštovanje mera: Šalterska prodaja jedan je od načina

Gradska inspekcija Novog Sada je napisala 25 prekršajnih naloga trgovcima iz Novog Sada

  • 1
Konobar, posluzenje, ketering, morski plodovi, more, kelner

Foto: Shutterstock

Gradska inspekcija je napisala 25 prekršajnih naloga trgovcima iz Novog Sada koji su pokušali da posle 21 čas nastave rad ili zaobiđu zabranu rada organizovanjem "šalterske prodaje", saznaje 021.rs.

U Gradskoj upravi za inspekcijske poslove za 021.rs su naveli da su komunalni milicioneri tokom kontrola proteklih dana primetili da pojedinci ne poštuju naredbu Grada i zbog toga su pisali prekršajne prijave, a da će se u narednom periodu posebna pažnja obratiti na ovaj način pokušaja nedozvoljenog rada posle 21 čas.

Kako saznajemo, tokom proteklih večeri, pojedine pumpe, prodavnice i lokali bez bašti su improvizovali prodaju kroz vrata ili prozore, predstavljaući to kao šaltersku prodaju, međutim ovaj vid nije dozvoljen jer je Gradski štab za vanredne situacije dozvolio samo šaltersku prodaju hrane, ne i drugih proizvoda i robe.

U gradskoj inspekciji za 021.rs navode da su do sada imali više od 500 inspekcijskih pregleda, a ranije nam je rečeno da su kaznili i osam ugostitelja zbog prekoračenja radnog vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srki

    16. jul 2020 | 17:13

    Idiotluk, mogu kupiti benzin ali ne i flašu vode, žvake, cigare itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA