Mašinovođa koji je učestvovao u stravičnom sudaru kod Šapca braniće se sa slobode: Poginule 2 osobe

Saslušan je i pomoćnik mašinovođe, čiji je iskaz ključan u ovom postupku

  • 9
Udes, saobracajna nesreca, pruga, Sabac Foto: Telegraf

Zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu priveden je u nedelju M.P. (46) iz sremskog sela Nikinci, mašinovođa koji je učestvovao u tragičnom sudaru voza i automobila, dan ranije u Zminjaku.

Kako „Novosti“ saznaju, nakon saslušanja, Tužilaštvo je Osnovnom sudu u Šapcu predložilo da se M.P. odredi mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licem i posećivanja određenih mesta. Odnosno, mašinovođa će se u daljem postupku braniti sa slobode.

Osnovni javni tužilac Svetlana Nedeljković, osim potvrde ove informacije nije mogla da nam pruži detalje. Ali, kako „Novosti“ saznaju iz izvora bliskih istrazi, saslušan je i pomoćnik mašinovođe, čiji je iskaz ključan u ovom postupku.

- Mašinovođa ne može ponoviti delo, a zabranjena mu je komunikacija i uticaj na druge, eventualne svedoke, tako da nema potrebe za pritvorom – kažu sagovornici, dobro upućeni u ovaj slučaj.

Na pružnom prelazu u Zminjaku, u subotu oko 11 časova, sudarili su se voz i automobil „ford fokus“. Poginuli su supružnici Nebojša M. (46) i Željka M. (39) iz sremskog sela Laćarak, a povređeno je njihovo dvoje dece.

Isti teretni voz sa 24 vagona u kompoziciji, koji se kretao od Rume prema Brasini na utovar, istoga dana (u subotu) oko 17 časova, sudario se sa putničkim „folksvagenom“ kod lozničke Visoze. Upravljala je druga, izmenjena posada, a na svu sreću, u ovoj nezgodi nije bilo nastradalih.

Video: Strašna železnička nesreća kod Šapca: U sudaru automobila i voza poginulo je dvoje odraslih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brat

    26. jul 2020 | 18:11

    Sta ima da se brani... kad je imao prednost, da je mogao da stane on bi stao

  • WILSON

    26. jul 2020 | 18:31

    A od čega mašinovođa da se brani? Šta je on kriv...

  • Dejan

    27. jul 2020 | 05:51

    Na svakom putnom prelazu postoji znak stop. Da li se vozac auto zaustavio ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA