≫ 

Nebojši se auto ugasio, nije uspeo da ga skloni sa pruge: Jeziva ispovest očevica

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu, poginuli su supružnici, a njihova deca se oporavljaju na Institutu za majku i dete

  • 11
Željka Kvrgić Milosavljević Foto: Facebook/Zeljka Kvrgic Milosavljevic

Supružnici Željka (39) i Nebojša Milosavljević (46) iz Laćarka koji su poginuli u subotu na pružnom prelazu u Zminjaku kod Šapca radili su kao ekonomisti, a živeli su sa Nebojšinim roditeljima i njegovom sestrom u istom dvorištu, gde svako ima svoju kuću.

Meštani tog sela imaju da kažu samo lepe reči za njih. Kažu da su bili porodica za primer, piše Srpski telegraf.

- Bili su izuzetni ljudi. Veoma dobri i pošteni, a dečica su im retko kulturna i vaspitana. Bili su im jako posvećeni, nikada im ništa nije falilo. Jadna njihova porodica, za tragediju su saznali iz medija - ispričale su komšije Milosavljevića za Srpski telegraf i dodale da se priča da Nebojša nije stigao da skloni automobil sa pruge i jer mu se u tom trenutku ugasio, a dalja istraga će utvrditi tačan uzrok nesreće.

Željka Kvrgić Milosavljević Foto: Facebook/Zeljka Kvrgic Milosavljevic

Osim toga, jedan od očevidaca nesreće ispričao je da je prizor bio više nego potresan.

Stariji dečak jaukao, mlađi bio u stanju šoka

- Čuo sam sirene voza i jak udarac. Istrčao sam i video automobil u jarku. Majka je ispala iz vozila, a distancer sa voza je verovatno udario u njenu stranu. Njen muž je ostao za volanom i bio je živ nekoliko minuta, pa je izdahnuo. Stariji dečak je bio svestan i jaukao je: "Mama, tata", a mlađi je bio u stanju šoka. Ja sam morao da popijem lek za smirenje kako i meni ne bi pozlilo - ispričao je.

Porodice supružnika smatraju da je tragedija mogla da bude izbegnuta da je prelaz bio obezbeđen rampom.

Dvojica dečaka oporavljaju se na Institutu za majku i dete u Beogradu jer su, srećom, prošli sa lakšim povredama.

U kući Milosavljevića u Laćarku okupila se brojna rodbina koja ne može da veruje da više nikada neće videti Željku i Nebojšu.

- Kažu da mašinovođa nije kriv jer je svirao. Pa šta ima da svira kad ljudi prelaze tuda, a nema ni rampe ni ničega - rekao je jedan rođak u šoku, dok nam je drugi rekao da ne može da progovori od bola.

Iz dvorišta se prolamao vapaj očajne Nebojšine majke: "Jao, sine moj, vrati se! Bože, zašto si mi uzeo zlatno dete, šta će moji unučići bez mame i tate!"

Najbliži krive nadležne

Željkin rođeni brat Darko Kvrgić za nesreću krivi nadležne organe.

- Ja njih pitam zašto je dan posle nesreće pokošena trava oko pruge, a na dan kada su mi stradali sestra i zet od nje uopšte nisi mogao da vidiš da li ide voz. Barem da je rampe bilo, ali nema ničega! Svako je mogao da strada! Zar zbog takve gluposti da ostanem bez svoje seke i da tako mali dečaci izgube oba roditelja - jedva izgovara brat stradale žene za Srpski telegraf.

Mašinovođa uradio sve po propisu

Preliminarna istraga, kao i alkotekst koji je urađen kod mašinovođe i njegovog pomoćnika, pokazuju da oni nisu imali alkohol u krvi, niti uradili nešto što nije po propisu.

- Svedoci kažu da su čuli zvučne signale koje je mašinovođa uputio, što je obavezan da učini pri ulasku u naseljeno mesto. Voz se kretao manjom brzinom od predviđene. Kada je železnički prevoznik u pitanju, preliminarna istraga ukazuje da nije učinjeno ništa što nije po propisu. Naravno, policija s istražnim tužiocima radi svoj posao, železnička inspekicija svoj. Na kraju ćemo utvrditi šta se desilo - rekao je za RTS Dušan Garibović, v.d. direktor "Srbija kargo".

Video: Strašna železnička nesreća kod Šapca: U sudaru automobila i voza poginulo je dvoje odraslih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    27. jul 2020 | 08:39

    Koliko se videlo na slikama sa lica mesta, trava nije visoka 3 metra da ne mozes da vidis voz, takodje jasno se vide znaci da se nailazi na prelazak puta preko pruge, andrejin krst i znak stop, tako da prica rodbine da nista ne postoji ne pije vodu. Da je stao kao sto je morao, sigurno bi video i cuo voz, voz nije isao 200 na sat.

  • Ja

    27. jul 2020 | 08:45

    Svi koji su nadlezni sto nije postavljena rampa i pkosena trava treba da odgovaraju za nesrecu sa smrtnim ishodom ili nemamo drzavu!!!!

  • Laćarak

    27. jul 2020 | 10:34

    Zavijen u crno. Nebojša anti alkoholičar, savestan vozač, auto u dobrom stanju, ali to ništa ne vredi. U Srbiji vreme treba da se računa unazad, mi smo negde u 18. veku i polako klizimo u kameno doba. Magistralni put ŠA - LO i put koji spaja Bogatić da nema obezbeđen pružni prelaz stvarno je sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA