≫ 

Traži se zatvor za Nenada i Milevu koji su zlostavljali bolesnu Jelenu: Terali je na prostituciju

Tužilaštvo smatra da je optužnicom dokazano da su krivi

  • 1
Silovanje, nasilje nad ženom, ženama Foto ilustracija: Shutterstock

U Višem sudu u Beogradu danas je iznošenjem završnih reči stranaka okončan postupak protiv bivših supružnika Nenada Petrovića i Mileve Martinov iz okoline Obrenovca, koji se terete da su teško bolesnu devojku Jelenu V. mučili, zlostavljali, izgladnjivali, terali na prostituciju i prosjačenje, kao i da živi u nehumanim uslovima i jede izmet.

U svojoj završnoj reči tužilaštvo smatra da je optužnicom dokazano da su oni izvršili krivična dela i to u stanju uračunljivosti i sa umišljajem. Tužilaštvo traži od suda da oboje optuženih koji se terete za trgovinu ljudima i zlostavljanje žrtve budu osuđeni na adekvatne kazne po zakonu, pišu Novosti.

S druge strane, oba branioca optuženih smatraju da činjenice koje su izvedene ne dokazuju krivicu optuženih, kao ni, kako tvrde, kontradiktorne izjave kako oštećene, tako i svedoka.

Odbrana misli da u ovom predmetu nema osnova za krivično delo za koje se optuženi terete kao ni umišljaja, i da eventualno možda “samo stoji prekršaj”.

Advokat Miroslav Ninković, koji zastupa optuženog Petrovića, podigao je tenziju u sudnici kada je u svojoj završnoj reči rekao: “Ministar policije Nebojša Stefanović je na konferenciji za štampu odmah nakon hapšenja objavio imena osumnjičenih, što nije smeo da uradi, a posebno još dodatno da izjavi da ih treba strogo kazniti”.

- Ovde je očiglednan pritisak izvršne vlasti bio na samom početku, a da li će sud tome podleći u svojoj presudi, videćemo - rekao je Ninković.

Uskoro se očekuje izricanje presude optuženima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CQ

    28. jul 2020 | 13:45

    Krivicu treba dokazati upotrebljivim dokazima,policija treba da je neutralna i na visini zadatka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA