Mogle smo da izgorimo u sekundi: Radnice prodavnice u Novom Sadu u koju je bačen Molotovljev koktel

"Ne znam mladića niti mi pada na pamet ko bi mogao to da nam uradi. Na snimku deluje kao da je neko dete"

  • 2
Požar parfimerija Zapaljena parfimerija / Foto: NS uživo

Dve radnice "Tiffany shopa" u Primorskoj ulici u Novom Sadu samo pukom srećom nisu povređene kada je nepoznati napadač ušetao u objekat i u njega ubacio molotovljev koktel zbog kog je vatra u sekundi buknula u radnji!

Stravičan snimak objekta koji gori osvanuo je na društvenim mrežama. Samo nekoliko sekundi nakon što je bačen molotovljev koktel, vatra je za zahvatila kućnu hemiju i kozmetiku, koja se ovde prodaje, i odmah je usledilo nekoliko manjih eksplozija! Radnice su uspele u poslednjoj sekundi da istrče iz radnje i spasu se...

Dan nakon napada nesrećne žene bile su ispred radnje. Kažu da od šoka još ne mogu da dođu sebi i da se "sve desilo u sekundi" - mladić je ušao u radnju, prolio zapaljivu tečnost pored prvog stuba u radnji gde se nalaze dezodoransi, zapalio ju i istrčao napolje.

Radnica Bojana Mikalački koja je u tom momentu izlazila iz magacina prvo što je pomislila je kako što pre mora izvući sebe i koleginicu Svetlanu iz trgovine, jer je vatra već krenula da guta sve pred sobom.

- Izlazila sam iz magacina nešto pred zatvaranje radnje kada sam čula eksploziju. Videla sam plamen i potrčala njemu te sam naletela na mladića, odnosno kako mi je odmah bilo jasno, napadača. Nosio je masku, ali deluje mi da je bio veoma mlad. Još je stajao u radnji. To je sve trajalo nekoliko sekundi. U svom tom šoku bilo mi je jedino bitno da prvo pozovem Svetlanu koja je bila izašla u drugu prostoriju, u toaletu, bojala sam se da će ostati unutra i da će se ugušiti ili izgoreti – kaže vidno potresena Bojana za Blic.

Svetlana je čula Bojanu i ubrzo su istrčale napolje te zatekle napadača ispred prodavnice. On je u tom trenutku, kako kažu, krenuo da beži ka jednom automobilu koji ga je čekao nekoliko metara dalje od raskrsnice gde se nalazi "Tiffany".

Auto je zajedno sa napadačem ubrzo nestao sa mesta događaja.

- On je samo stajao i nije rekao ni reč. Niko nije jasno zašto je to učionio. Kažu ljudi da su vatrogasci stigli veoma brzo, za 5 minuta i zahvaljujući njima vatra je ugašena. Meni je tih pet minuta trajalo dugo – nastavila je radnica.

Druga radnica Svetlana teško je doživela užas koji se sinoć dogodio i nije bila raspoložena za razgovor.

Vlasnik: Već smo imali jedan napad, šta da je neko poginuo...

Darko Simić koji sa svojom suprugom vodi ovu radnju, kaže da ne zna zašto bi im neko uništio prodavnicu. Ovo im je drugi prodajni objekat, novi, koji je super počeo da posluje. U maju su već imali jedan napad na njega. Bačen je molotovljev koktel na izlog, ali se srećom nije zapalio.

- Da neko ima nešto protiv mene rešio bi to valjda sa mnom, ne bih mi uništavao radnju. Tako mislim da neko želi da mi ugrozi posao. Ne znam mladića niti mi pada na pamet ko bi mogao to da nam uradi. Na snimku deluje kao da je neko dete u pitanju - kaže Simić.

On dodaje da je prvi put njegova radnja gađana spolja, ali da se boca nije zapalila. Nakon toga je zaštitio vrata i prozore, međutim novom napadu se nije nadao...

- Sad je ušao unutra u toku radnog vremena i sve zapalio. Nisu bitne ni pare, ni to što je uništeno 90 odsto radnje i asortimana, nego život... Šta da je neko poginuo – pita se nesrećni čovek i dodaje da radnica Svetlana nije dobro i da će je verovatno odvesti u bolnicu.

Iz policije nezvanično kažu da će uzroke požara i sve druge okolnosti utvrditi istraga koja je u toku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki CH

    4. avgust 2020 | 22:45

    Napredna drzava nema šta. Kao devedesetih, ee moja Srbijo koga si glasala😢😢😢

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA