≫ 

Sestra vikala: "Baci to iz ruke". Dečak iz Kruševca bio krvav, umalo da strada cela porodica

Nasred dvorišta ostale kapljice krvi, povređene majka i mlađa sestra

  • 1
Bomba Kragujevka, ručna bomba, granata

Foto: Profimedia

- To je bilo baš tu nasred dvorišta, sada se vide samo kapljice krvi. Stvari su bile svuda okolo, Dejan je izvukao jednu kesu iz kutije, upaljač je tu bio kao od bombeStarija sestra je brzo viknula: “Baci to iz ruke, ali već je bilo kasno" - svedoči za "Novosti” Ivan Dimitrijević, rođak porodice Dejana Pavlovića (14), koji je povređen prilikom detonacije detonatorske kapisle na periferiji Kruševca.

Braća i sestre kažu da se povređeni tinejdžer, koji je od dramlija završio sa povredama tela, svih ekstremiteta i glave, više uplašio za svoju mlađu sestricu C. S.(4) i majku Sanju Stojanović (37), koje takođe nisu bile pošteđene povreda. Žena ima povredu podlaktice i deo leđa, dok je mlađa devojčica, na sreću, prošla sa povređenim prstom.

Zabrinuti roditelji su sa detetom i danas bili u bolnici.

- Bio je sav u krvi, ali prvo je pitao kako su drugi. Ispričali su mi da su zaustavili prvi taksi koji je prolazio kroz Čitluk, baš u tom trenutku i brzo ga prebacili do bolnice - priča zabrinuta Dejanova sestra Ivana Pavlović.

Ni krivi ni dužni, porodica Ivana Pavlovića(39) mogla je da strada.

Naime, Pavlovići iz naselja Čitluk, na periferiji Kruševca, bave se sakupljanjem sekundarnih sirovina i veći deo sirovina su doneli od izvesnog Kruševljanina Kristijana J.(46). Među delovima nameštaja (krevet, fotelja), plastičnim flašama u jednoj od kesa, krila se i inicijalna kapisla.

Dečak je bio radoznao i zavirio u jednu od plastičnih kesa. Došlo je do aktivacije dela eksplozivne naprave. Kada je policija izašla na lice mesta, poreklo naprave je počelo i da se otkriva.

Pritvor za Kruševljanina koji je dao sekundarne sirovine

 

Kruševačka policija potvrdila je danas objavljena saznanja i precizirala da je uhapšen Kruševljanin zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga, budući da je kod njega pored još jedne detonatorske kapisle nađena i manja količine marihuane.

- Sumnja se da se među polovnim stvarima koje je dao jednoj porodici iz okoline Kruševca nalazila i detonatorska kapisla, koja je eksplodirala kada je četrnaestogodišnji dečak otvorio jednu od kesa - potrvđeno je u kruševačkoj policiji.

Video: Majci zario nož u srce, pa mirno gledao uviđaj: Izbo roditelje nakon svađe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 11. avgust 2020 | 21:34

    Snašao se koga da okrivi,opasni su ti sakupljači i ne treba ih primiti u dvorište.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA