"Versaće" sto i stolice krišom preko Gradine: Bugari rekli da ne nose ništa, u kombiju i "luj viton"

Zaputili se u Nemačku sa punim kombijem krijumčarene robe

  • 5
Zaplena, garderoba, Gradina

Foto: Uprava carina

Carinici su u sredu na ulazu prelaza Gradina u jednom putničkom kombiju pronašli i zaplenili neprijavljeni trpezarijski sto sa šest stolica, garderobu, patike, pa čak i jedan bicikl.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu pristigao putnički kombi „mercedes sprinter“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je osam državljana Bugarske putovalo ka Nemačkoj.

Na uobičajeno pitanje, da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, vozač i putnici su rekli da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari.

Ispstavilo se da to nije tačno, jer su putnici pored ličnog prtljaga imali nameru da preko nekoliko granica prokrijumčare i gomilu neprijavljene robe.

Carinici su među torbama sa ličnim stvarima pronašli nov trpezarijski sto „versaće“ sa šest stolica, dve rolo zavese iste robne marke, preko 80 različitih delova garderobe (farmerica, pantalona, bermuda, mantila, haljina, trenerki i majica), sa oznakama poznatih robnih marki „filip plejn“, „emporio armani“, „fendi“, „luj viton“ i drugih.

Pored toga, u delu za prtljag putnika našlo se i 24 para patika „balensiaga“, pa čak i jedan bicikl.

Neprijavljena roba je zadržana do okončanja hitnog prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Video: Sakrio hašiš u patiku, pa hteo preko granice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šteta

    13. avgust 2020 | 11:44

    Crnogorska narodna nošnja— versaće!

  • mihailovic

    13. avgust 2020 | 11:22

    Ako su putnici bili u tranzitu tj putovanju od Bugarske do Nemacke zasto bi morali putnici prijavljivati carini Srbije sta sve nose jer su oni u tranzitu tj neostaju u Srbiji. Razumem ako su nosili droge koje se jrivicno gone ili ukradenu robu ali sve drugo je potpuno nepotrebno prijavljivati carini !

  • Jaa

    13. avgust 2020 | 11:55

    A sta ako pitnik u tranzitu kroz srbiju istovari robu negde u srbiji. Da se tranzit ne gleda svi bi pricali da su u tranzitu niko ne bi prijavljivo robu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA