≫ 

Kolika kazna čeka oca preminule bebe iz Vršca? Priznao da ju je udarao više puta, ovo su dve opcije

Mihajlo T. (29) iz Vršca, otac preminule bebe, mogao bi da bude osuđen zbog teškog ubistva

  • 80
Mihajlo T, otac ubio bebu Vršac Foto: Facebook/M. T.

Dečačić N. T. star svega tri meseca preminuo je pre nedelju dana na Institutu za majku i dete posle više od 40 dana borbe sa oštećenjima na mozgu koja su nastala nakon što ga je otac Mihajlo T. (29) tresao i udario više puta. Otac je, kako je Telegraf.rs već pisao, saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu gde je priznao da je udarao bebu, a za ovaj zločin preti mu kazna i do 40 godina zatvora.

Naime, kako za Telegraf.rs kaže Nebojša Živković, tužilac pančevačkog Višeg javnog tužilaštva, najpre je potrebno odraditi veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je došlo do tragičnog događaja.

- Kakvu kaznu će otac preminule bebe dobiti zavisi od njegovog veštačenja. Ukoliko se ustanovi da je reč o nasilju u porodici, za to je predviđena minimalna kazna zatvora od 10 godina. Druga mogućnost je da bude osuđen za teško ubistvo, gde je kazna i do 40 godina zatvora - objašnjava naš sagovornik.

Nasilje u porodici regulisano je članom 194 Krivičnog zakonika. U stavu 4 se navodi: "Ako je nastupila smrt člana porodice, učinilac će se kazniti zatvorom od 5 do 15 godina, a ako je član porodice maloletno lice učinilac će se kazniti zatvorom najmanje 10 godina".

Kobni 25. jun

Podsetimo, Mihajlo T. (29), 25. juna je svoju bebu navodno zbog plača tresao i lupao joj šamare dok nije zadobila ozbiljno oštećenje mozga, posle čega je preminula u bolnici.

Kobnog dana, navodno je bio sam u kući sa bebom. Dečak je plakao i otac ga je, navodno da bi ga umirio, nekoliko puta ošamario. Nakon toga dečak se utišao, a onda ga je, kada je ponovo zaplakao, zadesila ista sudbina.

Posle batina, navodno je istrčao na ulicu i vikao: "Beba ne može da diše, zovite Hitnu pomoć!".

Mihajlo T. će biti u pritvoru do daljeg, istražni organi čekaju obdukcioni nalaz bebe, a neki od svedoka će biti pozvani na razgovor.

Dečačić je, inače, posle oštećenja na mozgu bio u Institutu za majku i dete u Beogradu sve do 7. avgusta, kada je, nažalost, preminuo.

Sahranjen je u četvrtak na groblju u Vršcu, u belom kovčegu. Opela i popa nije bilo.

Kako je izjavila njegova baka, majka Tamara M., u bunilu i šoku i pod sedativima.

Video: Potresno! Policajac jedva spasao bebu koja se gušila, majka čupala kosu u nemoći

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    14. avgust 2020 | 13:29

    Za ovakve i slične slučajeve treba izglasati da nema sudjenja i troškova sudskih procesa Odmah doživotna

  • Zeno spasi glavu

    14. avgust 2020 | 14:42

    Nije adekvatna kazna i 40 godina za ovakav monstruozni zlocin. Smrtna kazna da se uvede i primenjuje za nasilje nad decom,bilo u kom smislu. A njegova supruga da ga odmah ostavi,jer je ona sledeca. Ko jednom ubije,ponovo ce to je dokazano

  • Mira

    14. avgust 2020 | 13:29

    Kakve okolnosti??? Da strada andjeo tek rodjen😭U drzavu ne verujem, ali kolko god bilo nadam se apelu ljudi da ga u zatvoru zatvorenici “docekaju” i da oni sprovedu pravdu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA