Jeziv snimak Bogdana iz Šapca, koji nakon bratoubistva gura telo u kolicima, zaledio je Srbiju

*Braća se najpre posvađala, utom usledila tuča *Stariji Ignjat sahranjen istog dana kada je mlađi brat saslušan u Tužilaštvu zbog ubistva

  • 4
Mapa ubistva u Šapcu, ubistvo Šabac Ilustracija: Nikola Jovanović

U ponedeljak oko deset časova ujutro pre godinu dana u porodičnoj kući slikara Gajića iz Šapca dogodila se svađa, a potom i zločin. Dvojica braće Bogdan (20) i Ignjat (24), otkrio je ranije izvor blizak Telegrafu, najpre su se posvađali, a utom je pala i krv. Ostao je trag na tepisima, koji je tada primetila policija. Navodno, primetili su ga i roditelji mladića, ali im nije pobudio strah.

Kako se sumnja, Bogdan je toga jutra rođenog brata tukao do smrti. Udarce mu je zadavao bokserom, a potom njegovo onesvešćeno telo izbo nožem. Telo je potom sakrio u šupi, u dvorištu kuće u kojoj su živeli, da bi u ranim jutarnjim časovima pokušao da ga preveze do mesta na kom je ponađena iskopana rupa.

Pre nego što je Bogdan i pokušao da stigne do jame u produžetku Ulice oslobođenja u kojoj je kuća Gajića, roditelji i treći, najmlađi brat, vratili su se sa puta. Kako je izvor otkrio za naš portal, nije im bilo sumnjivo to što nema najstarijeg sina.

Kada se osumnjičenom za ubistvo, srednjem Bogdanu, učinilo da su članovi porodice utonuli u san, telo starijeg brata stavio je na kolica, pokrio belim čaršavom i tri sata iza ponoći narednog, 20. avgusta 2019, krenuo je ka JKP Vodovod pored kog je bila iskopana rupa. Njegov nesigurni hod i osvrtanje zabeležile su nadzorne kamere. Mladića je primetila i policijska patrola.

Pogledajte snimak posle ubistva u čiji posed je ekskluzivno došao portal Telegraf.rs:

Video: 45 jezivih sekundi: Gura kolica u 3 ujutru nakon ubistva Ignjata Gajića

On je tada priveden, a Tužilaštvu je podneta prijava za ubistvo. Dan kasnije Bogdan je saslušan u Višem tužilaštvu koje je preuzelo istragu porodične tragedije. Istog 21. avgusta sahranjen je njegov stariji brat, a među ožalošćenima na umrlici našlo se i Bogdanovo ime.

Na prvom saslušanju u policiji Bogdan je porekao da je planirao ubistvo brata. Ipak, izjavio je kako je najstriji brat dugo maltretirao celu porodicu, a najviše njega. Navodno je Ignjat često izazivao svađu, lupao po kući i napadao članove porodice.

Iz Centra za socijalni rad našem novinaru tada nisu mogli da potvde da li je bilo prijava za porodično nasilje.

- Uz puno razumevanje za interesovanje javnosti o ovom događaju, obaveštavamo Vas da nismo u mogućnosti da Vam damo podatke da li se neko lice nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad i da li neke usluge koristi, jer Pravilnik o organizaciji, normativima i standardima rada Centra za socijalni rad govori o tome da sve informacije o ličnim i porodičnim prilikama jesu poverljive informacije. Po zakonu, informacije koje su od važnosti za vođenje slučaja, možemo da dostavimo samo nadležnim institucijama - naveli su nadležni iz Centra za socijalni rad u Šapcu.

Ipak, nezvanično se saznalo da ubijeni Ignjat Gajić nije bio osuđivan, niti je privođen u policiju zbog nekog krivičnog dela.

Bogdanu Gajiću Tužilaštvo je tada odredilo pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    19. avgust 2020 | 11:13

    Ignjat jeste zbog tuča i droge hapšen a Bogdan nije tako da bas me je iznenadilo sve ovo. Ignjat je pravio ogromne probleme čak je maltretirao roditelje i bracu.

  • Jedna majka

    19. avgust 2020 | 13:21

    Nedaj Bože nikome ovo što su ovi roditelji doživeli!

  • Licemerka

    19. avgust 2020 | 11:26

    Mene nije zaledio.👻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA