Tocilo pred sudijom izgovorio jednu stvar pre nego što je saopštio da će se braniti ćutanjem

Novaković je uhapšen sredinom novembra prošle godine u akciji policije u kojoj je zaplenjeno rekordnih 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina.

  • 10
Mladen Novaković Tocilo, Droga, heroin, hapšenje Foto: MUP

Mladen Novaković, zvani Tocilo (38), iz Amerića kod Lazarevca, negirao je pred Specijalnim sudom u Beogradu da je organizator kriminalne grupe koja je trgovala narkoticima.

To je bilo jedino što je rekao na početku glavnog pretresa, pošto je odlučio da se u nastavku postupka brani ćutanjem, odnosno da ne iznosi odbranu i da ne odgovara ni na čija pitanja.

Isto to je rekao i drugooptuženi Saša Nikolić. Odbranu je izneo optuženi Velibor Cvetkov, kome se na teret stavlja da je prevozio kokain i heroin iz Niša, odakle je on, za Mladenovac. On je juče tvrdio da nije znao šta je u paketima, navodeći da nije "kriminalac", pišu Novosti.

Novaković je uhapšen sredinom novembra prošle godine u akciji policije u kojoj je zaplenjeno rekordnih 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina. Vrednost oduzetih narkotika se procenjuje na pet miliona evra.

Njega je svojevremeno Udruženje građana "Sveti Sava" iz Lazarevca, označilo kao šefa dilera.

Policija je svojevremeno saopštila da je Novaković jedan od najvećih rasturača heroina u Srbiji, a zaplena ovog narkotika je najveća do sada u našoj zemlji.

- Novaković godinama nabavlja heroin iz Turske, i to tako što kupuje veće količine, po više desetina kilograma - navodi izvor Novosti:

- Drogu prebacuje u našu zemlju, skladišti je i prodaje drugim kriminalnim grupama. Neke informacije govore da je heroinom, koji on nabavlja, snabdeveveno pola srpskog crnog tržišta narkoticima.

Video: Spektakularno hapšenje muškarca kod kojeg je pronađeno 77 kilograma heroina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    28. avgust 2020 | 08:28

    Ovakvi "krimosi" prolaze samo u srbiji.U drugoj zemlji,ne bi mogo ni sladoled da prodaje na ulici,a kamoli da se bavi narkoticima😂😂😂😂 de ja zivim brate slatki.

  • Боро Стјепановић

    28. avgust 2020 | 08:04

    Симпатичан младић 😀

  • Ja sam

    28. avgust 2020 | 09:11

    Sin Drogan, mislim nije on sin Dragan, ali čiča mu je stric 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA