≫ 

Detalji tragedije u kojoj je stradao dečak (7): Vozio bicikl, majka bila tu kada ga je zakačio voz

Meštani pričaju i da je mališan bio preblizu pruge i da ga je potisak vazduha od voza odbacio jer je mali

  • 0
Elizabeta Jugovic, Strahinja Jugović, decak koji je preminuo u Tirsovoj, udario ga voz Foto: Pixabay, Facebook/E.J.

Dečak (7) iz Sremske Mitrovice preminuo u bolnici od teških povreda koje je zadobio na pružnom prelazu u naselju Mala Bosna.

Njega je u nedelju udario voz u naselju Mala Bosna u Sremskoj Mitrovici, a preminuo je juče u Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Kako saznaje Kurir, Strahinja je nedavno dobio od dede veći bicikl i brzo naučio da ga vozi bez pomoćnih točkova, a stradao je jer mu je najverovatnije voz zakačio deo bicikla na pružnom prelazu.

Bio s majkom

Očajne komšije i rođaci iz naselja Mala Bosna kažu da postoji nekoliko verzija kako je mališan stradao na, inače, jednom od najbolje obezbeđenih pružnih prelaza u Srbiji. Ono što se sigurno zna jeste da je trenutku nesreće dečak bio na biciklu, a pored njega je bila njegova majka s bratom, koji ima godinu i po dana.

- Jedan voz je prošao, dečak je krenuo biciklom pored majke, ali je ubrzo s druge strane naišao i drugi voz, koji je zakačio bicikl i odbacio ga nekoliko metara dalje - rekao je jedan od komšija.

On je dodao da je ubrzo potom video majku koja je bila potpuno van sebe.

- Bila je u takvom šoku da ništa nije pričala. S njom je bila i devojčica od osam godina i mlađi sin. Gurala je kolica izbezumljena od bola - kaže komšija.

Drugi kažu da je i majka bila na biciklu i da je u korpi vozila mlađeg sina.

- Rampa je bila spuštena, ali deo za pešake i bicikliste nema rampu. Stajali su i čekali da voz prođe.

Dečaka su reanimirali na mestu nesreće, a kako sam čula, srce mu je pet puta prestajalo da radi. Uspeli su da ga povrate i hitno ga prevezli u Beograd - rekla je komšinica.

Meštani pričaju i da je mališan bio preblizu pruge i da ga je potisak vazduha od voza odbacio jer je mali. Ipak, šta se tačno desilo i kako je došlo do ove jezive tragedije, biće utvrđeno istragom, koja je u toku.

Završio prvi razred

Komšije za mališana i njegove roditelje imaju samo reči hvale.

- On je bio naš mali anđeo. Prepametan i hiperaktivan. Trebalo je da krene u drugi razred. Nedavno nam se pohvalio da mu je deda kupio veći bicikl jer je do tada vozio na tri točka. A koliko je bio pametan, govori i to da je brzo sam naučio da ga vozi - priča uplakana komšinica.

Kako je ona objasnila za Kurir, majka mališana radi kao vaspitačica, a otac je trener.

- Videla sam je i ne znam šta da joj kažem. Čula sam juče da je rekla da je mali u teškom stanju...Svi smo se nadali da će se izvući.  Roditelji dečaka su sada u Beogradu - kaže uplakana žena.

"Prolaze ispod rampe"

Pružni prelaz na kome se desila nesreća ima rampu, ali i deo koji je namenjen pešacima i biciklistima.

- Pešaci i biciklisti mogu da prođu kada voz prođe ili pre nego što stigne, što se često dešava - kaže jedan od meštana za Kurir. On dodaje da ova rampa, zbog još jedne pruge koja je industrijska i nema svoju rampu, bude spuštena i po pola sata: - Meštani to znaju i vrlo često prelaze iako je rampa spuštena.

Meštani: Izgraditi podvožnjak

Meštanin naselja Mala Bosna kaže da su deo za pešake i bicikliste na pružnom prelazu uradili pre dva meseca.

- Profesionalni sam vozač, obišao sam pola sveta i ovakav prelaz nigde nisam video. Ovo nije rešenje, neophodno je uraditi podvožnjak. Na ovom prelazu bilo je mnogo tragedija - kaže on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA