≫ 

Pronađeni posmrtni ostaci u Severnoj Mitrovici: Sumnja se da je žrtva sukoba na KiM

Iskopavanja na toj lokaciji su se vršila i ranije, a sada se ponavljaju na osnovu novih informacija iz različitih izvora, uključujući i Komisiju za nestale iz Srbije

  • 0
Eshumacija, ekshumacija Foto: Shutterstock

Vlasti iz Prištine potvrdile su da su tokom iskopavanja unutar groblja muslimanske zajednice u Severnoj Mitrovici, danas pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe za koju se sumnja da je žrtva sukoba na KiM.

- U ovom slučaju se ekshumiraju posmrtni ostaci žrtava rata. U zavisnosti od ispitivanja, uključujući DNK analizu, može se potvrditi broj ekshumiranih osoba i njihov identitet - rekao je Kuštrim Gara iz vladine komisije za nestale osobe, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Gara je rekao da se na osnovu informacija pruženih na istom mestu sumnja na još pet slučajeva.

Kako je dodao, i ranije su se vršila iskopavanja na toj lokaciji, a da se sada ponavljaju na osnovu novih informacija iz različitih izvora, uključujući i Komisiju za nestale iz Srbije.

Dodao je da će se iskopavanja nastaviti i narednih dana.

Prištinske vlasti su iz godine u godinu od završetka rata sprovodile iskopavanja na lokacijama na teritoriji KiM za koje se sumnja da su masovne grobnice.

Nakon dve decenije, 1.643 osobe se i dalje smatraju nestalima, navodi RSE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA