Na Horgošu oduzeto preko 800 tableta za smirenje: Putnici iz Srbije nosili bromazepame, bensedine...

Protiv dvoje putnika pokrenuti krivični postupci

  • 11
Carina Horgoš, zaplena, lekovi Foto: Tanjug/Uprava Carine

U proteklih nekoliko dana carinici i policija su na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje više od 800 tableta psihoaktivnih lekova skrivenih u prtljagu putnika.

Poslednji takav slučaj zabeležen je na izlazu iz Srbije u autobusu koji je putnike prevozio na redovnoj liniji Valjevo - Traun u Austriji, kada je u prtljagu 45-godišnje putnice iz Valjeva otkriveno 114 psihoaktivnih tableta.

U njenoj putnoj torbi se pored uobičajnih stvari nalazilo i 90 tableta leka Bromazepam od 3 mg, kao i 24 tablete istog leka od 1,5 mg.

Četiri dana ranije, 29. avgusta, na istom prelazu sprečena su još tri takva slučaja i zaplenjeno gotovo 700 tableta raznih sedativa.

Najzapaženiji slučaj bio je pokušaj 60-godišnjeg Šapčanina, koji je iz Srbije autobusom putovao ka Austriji, da u prtljagu prokrijumčari čak 600 tableta leka Lexilium od 1,5 mg.

Lekovi su bili zapakovani u koferu ovog putnika, a da on pritom za njih nije posedovao nikakvu medicinsku dokumentaciju.

U istom autobusu otkriveno je još dvoje putnika koji su imali identičnu nameru.

Tako je u koferu 51-godišnjeg putnika iz Topole pronađeno 30 tableta leka Rivotril od 2 mg, 28 tableta leka Velafax od 75 mg, kao i 4 tablete leka Velax, dok je u prtljagu 60-godišnje putnice iz Beograda otkriveno 32 tablete leka Bensedin od 5 mg.

S obzirom da je reč o lekovima koji sadrže psihoaktivne supstance, oni su odmah po otkrivanju trajno oduzeti, dok je policija protiv navedenih putnika pokrenula krivične postupke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole šljivka

    3. septembar 2020 | 21:01

    Težak kriminalac sa 32 tablete bensedina. Otkud li mu one dve tablete kad u kutiji ima samo 30? Ja po naslovu mislio da su džakovi tableta u pitanju a ono po kutija-dve. Pa to svako ima u kućnoj apoteci.

  • Los

    3. septembar 2020 | 20:38

    24 tablete od 1.5??? Ozbiljan krininal. Pa u kutiji ima 20 ili 30 tableta.

  • Gačićeva

    3. septembar 2020 | 20:04

    To je nama dezert!!! 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA