≫ 

U Kaluđerici su ubijena 2 mladića u sukobu dve grupe: Sin ubijenog Dragana ležao je robiju zbog toga

U sukobu dve grupe mladića, pre 12 godina, ubijeni su Vladimir Dosković (33) i Dalibor Milenković (21)

  • 4
Ubistvo Kaluđerica, pištolj Foto-montaža: Shutterstock, M. Beljan

M. R., sin jutros ubijenog Dragana R., na kojeg je, zasad, nepoznata osoba pucala u Kaluđerici, bio je u zatvoru do pre tri godine zbog ubistva u novembru 2008. godine.

On je, kako su tada pisali mediji, učestvovao u tuči dve grupe mladića, a u kojoj su život izgubila dvojica. Jedan sa jedne i jedan sa druge strane.

Sve se, kako je pisao nedeljnik Vreme, desilo na ledini u Kaluđerici, iznad osnovne škole, na pola kilometra od lokalne stanice policije. U ovoj tuči učestvovalo je više od 20 dvadeset momaka, a koristili su baklje i pištolje.

U tom obračuni, nastradali su Vladimir Dosković (33), građevinski preduzimač i poznat kao opasan momak iz Kaluđerice, i Dalibor Milenković (21), kuvar jednog beogradskog restorana. Pored njih, još dvojica su ranjena u sukobu.

Doskovićevo telo policija je pronašla na mestu zločina, dok su Milenkovića drugari pokušali da prebace u Urgentni centar, ali je on izdahnuo na putu.

Vrlo brzo su uhapšeni N. D, D. G, B. G., B. K., D. Đ., N. P., Z. R. i sin Dragana R. - M. Oni su osumnjičeni da su počinili teško ubistvo.

Kako su mesec dana kasnije pisale Novosti, kobne noći je jedan od njih mobilnim telefonom pozvao Doskovića da mu pomogne jer navodno "njegov brat ima problema sa nekim klincem". Vladimir je tu trebalo da obezbedi autoritet.

Mladići su se skupili na uglu ulica Luneta Milovanovića i Svetozara Markovića. Dosković je došao svojim BMV-om. Kod sebe je imao pištolj. Kada je izašao iz vozila, počela je pucnjava. Jedan od metaka pogodio ga je u leđa i na mestu ga usmrtio. Hici su pogodili i Milenkovića koji je kasnije preminuo u Urgentnom centru.

Suđenje za ovo ubistvo počelo je u u oktobru 2009. godine, a M. R. se teretio za podstrekivanje na teško ubistvo, a ostali za učestvovanje u njemu.

Podsetimo, Dragan R. ubijen je jutro u Kaluđerici oko 8 sati. Nepoznata osoba mu je na uglu ulica Smederevski put i Proleterskih brigada pucala u glavu.

Ubijeni Dragan R. je vlasnik kluba "Hram" i restorana "Košuta" na Košutnjaku.

Osuđivan je dva puta i nekoliko puta prijavljivan zbog nasilničkog ponašanja. Pored M, ima još četvoro dece.

Policija i dalje traga za počiniocima ovog ubistva.

Video: Krvava sačekuša u Kaluđerici: Ispalio metak u glavu muškarcu (60), pa pobegao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drasko

    10. septembar 2020 | 20:53

    Tako je to kad neko za ubistvo necijeg deteta dobije 5 god a nakon toga se ponovo nadje na ulici ne razmisljajuci da ga ceka prava presuda. Nikad nebi se pomirio sa sramnom presudom za smrt bilo koga od moje rodbine, vratio bi mu kad tad. Kako nasi sudovi sude imacemo sve veci broj ovakvih slucajeva gde ce porodice ubijenih morati da pravdu preuzimaju u svoje ruke.

  • Nbgd

    10. septembar 2020 | 21:05

    Braca young erotica!!!

  • Перагеније

    10. septembar 2020 | 22:22

    Кад нема мачака, мишеви коло воде.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA