≫ 

Oglasila se policija povodom slučaja nezapamćenog nasilja u Novom Sadu: Šta se dešavalo u 3 nedelje?

Navode kako je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obavešteno o pokušaju ubistva u Novom Sadu 24. avgusta

  • 11
Tuča, Novi Sad, Ivan Kontic

Foto: Twitter/@Silvana71376830

Policija je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestila 24. avgusta, čim je dobila prijavu od Kliničkog centra Vojvodine, saopštila je Policijska uprava u Novom Sadu reagujući na pojavu lažnih navoda o tome da je istražni postupak pokrenut tek 12. septembra za slučaj nasilja koji se desio 24. avgusta.

- Navedeno tužilaštvo je dalo nalog policiji da započne prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom navedenog slučaja, u skladu sa čim je policija uzela izjavu i od oštećenog i od više osoba koje su te večeri bile prisutne na mestu događaja. Naravno, o svemu su sačinjene službene beleške i upoznat je postupajući tužilac - naveli su u svom saopštenju.

Objasnili su da je u međuvremenu od strane tužioca prekvalifikovano krivično delo - iz teških telesnih povreda u pokušaj ubistva.

- Upravo zbog promene krivičnog dela za koje se tereti osumnjičeni, moralo je doći i do promene postupajućeg tužilaštva, pa je predmet prebačen u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Zato je ovo tužilaštvo, u skladu sa novom kvalifikacijom krivičnog dela, 12. septembra dalo naredbu o sprovođenju istrage - naveli su.

 

Brutalno prebijanje mladića u nesvesti izazvalo je snažnu osudu javnosti. Počinilac je identifikovan kao Ivan Kontić i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Ivan Kontic novi sad tuca

Foto: MUP

Video: Ovo je ceo snimak prebijanja maloletnika u Vranju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    14. septembar 2020 | 15:37

    Sto godina robije ili smrtna kazna

  • Kiza

    14. septembar 2020 | 15:16

    20 godina zatvora Minimalno...

  • Qwer

    14. septembar 2020 | 18:10

    Auuuu! Da li je moguće da ovako monstruozno unakazi čoveka? Šta je trebalo da uradi pa da ga ovako unakazi ina kraju da mu ruke polimi? Misli li taj da sevrati pono da živi ovde? I šta se čekalo do sada? Dakle velika je zverka u pitanju. E bogami i nad popom ima pop. Ovo je za kaznu surovu kao i ovaj zločin. Ovo je zločin!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA