• 5

Zlostavljao devojčicu (11) u Bačkoj Palanci 10 do 15 puta. Osuđen je na osam godina zatvora

, Telegraf

Takođe devojčici treba da plati 300.000 dinara

  • 5
Zlostavljanje dece, maltretiranje, silovanje, tužna devojčica

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora Peru Dmitrova zbog obljube i nedozvoljenih polnih radnji nad devojčicom 2017. godine, koja je tada imala od 11 godina.

Dmitrov je presudom takođe obavezan da oštećenoj N. N. na ime naknade nematerijalne štete isplati 300.000 dinara zbog duševnih bolova usled povrede ljudskog dostojanstva, i to u roku od mesec dana od pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja, piše Tanjug.

Za produženo krivično delo obljuba nad detetom dobio je kaznu od sedam godina zatvora, a za produženo krivično delo nedozvoljene polne radnje dve godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od osam godina zatvora, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Dmitrov nije danas pristupio na izricanje presude, dodaje se u saopštenju.

Inače, kompletno suđenje je bilo zatvoreno za javnost radi zaštite interesa maloletne oštećene, dok današnja presuda objavljena u prisustvu javnosti.

Dmitrov je osuđen, jer je od neutvrđenog dana 2017. godine do 19. juna 2018. godine u svojoj kući u Bačkoj Palanci u cilju zadovoljenja svog polnog nagona, 10 do 15 puta izvršio sa detetom "čin izjednačen sa obljubom" i u više navrata nad njom vršio druge polne radnje.

Predsednik veća Ivana Josifović usmeno je obrazložila dokaze na osnovu kojih je sudsko veće utvrdilo činjenično stanje, ne prihvatajući odbranu okrivljenog koji je negirao da se išta od navedenog ikada desilo.

Dmitrov, prema stavu suda, tokom čitavog postupka nije pokazao ni trunku saosećaja.

Video: Zlostavljači ucenjuju decu, a njihove najgore pretnje na kraju se obistine

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lelija

    Sud je utvrdio da je predator iskoristio losu porodicnu situaciju u kojoj dete, koje je zivelo sa ocem, macehom i jos 3 dece, nije bilo dovoljno zasticeno. Otac i maceha, umesto da i oni budu kaznjeni za zanemarivanje porodicnih obaveza prema detetu, bice jos, kao detetovi staratelji, nagradjeni sa 300000.

  • Sramno

    To je kazna za takvog monstruma? Kome ga pustate i zasto ga pustate? Jesu li takvi monstrumi potrebni drustvu? Zasto takve pustate na slobodu da nastave gde su stali ? Ne trebaju nam monstrumi, u ludnicu ih posaljite dozivotno!

  • Mane

    Igraju se sa zivcima devojcice i sa roditeljima.. Lagano odrade li oni ga pomiluju.. Sve bolje od boljega...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima