≫ 

Neđeljko se nije pojavio na suđenju za ubistvo Miloša. Majka optuženog: "Sada će se videti ko je on"

Na današnjem suđenju trebalo je da budu pregledani snimci bezbednosnih kamera

  • 20
Suđenje za ubistvo Miloš Mileusnić, Neđeljko Đurović

Foto: Nikola Tomić, Facebook

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje Neđeljku Ðuroviću (31) povodom optužbi za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24), ispred zgrade u Ulici Dimutrija Tucovića u Beogradu, 27. januara 2019. godine.

Neđeljko nije doveden u sudnicu iz pritvora u kom se nalazi od hapšenje, a kako je sudija koja vodi postupak rekla, ni ona nije uspela da dobije obaveštenje zašto optuženi nije doveden.

Neđeljkova majka za Telegraf.rs rekla je da je Neđeljku bila juče u poseti.

- Neđeljko je dobro, juče sam bila kod njega u poseti, ne znam zašto se ovo dešava sad kad za njega sledi najbolji period i sada će se videti ko je on - rekla je.

Na današnjem suđenju trebalo je da se pregledaju snimci sa bezbednosnih kamera.

Na suđenje su nešto pre 10 sati stigli i otac ubijenog Miloša, Goran Mileusnić, kao i cimer i najbolji prijatelj žrtve, Filip Bjelić.

"Čekam da se ovaj mučni život završi"

- Grozno se osećam, ne toliko zbog suđenja, nego onako, dete je to. Ni da živite, ni da radite, ni da se informišete. Život mi se sveo na kuću i groblje. Čekam da se ovaj mučni život završi. Što se suđenja tiče, ono ide svojim tokom, ali osnovna stvar je da on bude osuđen za teško ubistvo. Očekujem maksimalnu kaznu, ali ni ona moje dete neće vratiti - rekao je za Telegraf.rs Goran Mileusnić, Milošev otac.

Današnje odlaganje prokomentarisao je i cimer ubijenog Miloša:

- Vrlo mi je interesantno to što se Neđeljko nije pojavio, bojim se da se ne ispostavi da mu nešto nije dobo, da mu nešto fali, pa da se hvataju za priču da je neuračunljiv. To što je majka rekla da mu je dobro, očekivano je od majke da ga brani, ali na prošlom suđenju se videlo sve, kada su veštaci Biološkog fakulteta nedvosmisleno potvrdili da je stoprocentno tačno ovo u šta svi sumnjamo, a to je da je Neđeljko ubica. Ovo je neki potez nešto usplanirano, a šta videćemo - rekao je Filip.

Negirao optužbe

 

Ðurović je u februaru na početku suđenja negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru na smrt izbo nožem Mileusnića.

Početkom jula na suđenju, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić, prema pisanju beogradskih medija, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Ðurovića, dok je na sečivu pronađen trag Mileusnićeve krvi.

Ðurović je uhapšen brzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Video: Devojka ubijenog Miloša: Poslala sam mu poruku da ga volim, ujutru je krenuo košmar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grof

    22. septembar 2020 | 10:58

    Kada vidite da majka ubice bez trunke empatije prema žrtvi brani sina onda vam je jasno od koga je ubica nasledio te osobine. Najvažnije je da se kaže kako je on iz bogate porodice kao da mu je zbog toga dozvoljeno da nasumično ubija okolo.

  • Laki

    22. septembar 2020 | 10:54

    Kakav cirkus od suda. Pa nije to kafana pa da možeš jednostavno da ne dođeš kad ti nije volja.

  • Krivosuđe

    22. septembar 2020 | 10:47

    Imućna porodica, dooobri advokati (tj tim), i pitanje: "Jeli veruješ meni ili svojim očima"? (Kada pregledaju snimak). Jadni roditelji ubijenog dečka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA