• 0

Uhapšen bivši šef obaveštajne službe na tzv. Kosovu, u toku deportacija u Hag

U novembru prošle godine ispitan u Specijalnom sudu u Hagu

  • 0
Hapšenje, lisice

Foto: Shutterstock

Specijalizovano tužilaštvo uhapsilo je jednog od osnivača Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Saliha Mustafu, na osnovu naloga za hapšenje i dovođenje i potvrđene optužnice koje je izdao sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova (poznatih i kao Sud za zločine OVK).

- U ovom trenutku se vrši prebacivanje gospodina Mustafe u pritvorski objekat Specijalizovanih veća Kosova u Hagu gde će se njegovo prvo pristupanje sudu bez odlaganja obaviti pred sudijom za prethodni postupak - navodi se u saopštenju suda koje je objavljeno na njegovom sajtu.
U skladu sa Zakonom o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, policija u okviru Specijalizovanog tužilaštva je ovlašćena i nadležna da vrši ovlašćenja koja prema tzv. kosovskom zakonodavstvu ima policija na Kosovu, napominje se u saopštenju.
Pored toga, pomenuti Zakon predviđa da se, na osnovu naloga ili naredbe za hapšenje Specijalizovanih veća, sprovodi u pritvor lice protiv koga je optužnica potvrđena.
Nove informacije o ovom predmetu će biti dostavljene u narednom periodu, navodi se u saospstenju.
Prva optužnica Specijalizovanih tužilaštava na Kosovu podignuta je 24. februara.

Video: Isti oficir ROSU-a hapsio Marka Đurića i pripadnike KPS-a

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima