Dečak (12) kod Smederevske Palanke poginuo kada se prevrnuo traktor: Porodica bila u dvorištu

Pošto se radi o maloletnoj osobi od samo 12 godina koja je sama upravljala traktorom, najverovatnije da će biti istražena odgovornost roditelja

  • 4
Prevrnut traktor, nesreća Foto-ilustracija: Shutterstock

Obdukcija tragično nastradalog dečaka D. R. (12) iz naselja Pridvorice kod Smederevske Palanke, koji je poginuo u petak ujutru kada se prevrnuo traktor kojim je upravljao, trebalo bi da pokaže šta je stvarni uzrok tragedije.

Posle nalaza koji je zatražio nadležni tužilac, a kad Osnovno javno tužilaštvo dobije izveštaj, biće poznato i kada će dečak biti sahranjen, odnosno kada će telo biti predao porodici, ali i da li će se ispitati i odgovornost roditelja, pišu Novosti.

Tragedija se dogodila u petak ujutru, oko 9.30 sati, na stazi koja se nalazi u okviru dvorišta kuće dečakove porodice.

- U jednom trenutku, traktor se nagnuo na stranu, a dečak se našao na zemlji. Tada je kabina traktora pala na njega - prepričavaju strašnu nesreću meštani Pridvorice.

U vreme tragedije, u kući i dvorištu bili su svi članovi porodice, majka, otac i dve mlađe sestre. Ekipa Hitne pomoći koju su roditelji pozvali mogla je samo da konstatuje smrt dvanaestogodišnjaka.

Ubrzo su na mesto nesreće stigli su i policija i osnovni tužilac. Istražni organi sačinili su izveštaj sa svim relevantnim podacima o okolnostima nesreće i predali ga osnovnom tužiocu.

- Shodno tome, tužilac će odlučiti kakve će korake dalje preduzeti. Pošto se radi o maloletnoj osobi od samo 12 godina koja je sama upravljala traktorom, najverovatnije da će biti istražena odgovornost roditelja - navodi se u istrazi.

Meštani Pridvorice od petka su u neverici.

- To je divna porodica, vredna, a taj mali bio je dete za primer. Njegovi roditelji se bave poljoprivredom, pa u takvim domaćinstvima deca često sama voze traktor, mada je to rizično - pričaju meštani, dodajući da verovatno niko od ukućana nije ni pomislio da će doći do bilo kakve nesreće.

Kako pišu Novosti, u daljem toku rasvetljavanja nesreće, trebalo bi da se ispita i sam čin prevrtanja traktora.

- Utvrdiće se da li je do toga došlo zbog eventualnog kvara ili zbog nestručne ili prebrze vožnje - kažu i istrazi.

Video: Vojni helikopteri nadleću mesto tragedije u Brasini: Potraga za telima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    26. septembar 2020 | 23:36

    Dokle ce pustati decu da ginu na traktorima? Da li su matori normalni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA