Komentari

 • Ris

  Mig-21 je zbog svoje konstrukcije vrlo nestabilan avion kod malih brzina i visina. Piloti kad zaborave na tu činjenicu imaju velike šanse za rušenje.

 • Pilot IV - dt MIG 29

  Sa sve vas koji se navodno razumete Ruski avion MIG 29 generacije 4+ ispravan rusi tj obara 9 zapadnih F-16 u lovackoj akciji kamuflaze i jage... Mig 21 nije vise za borbu - nije za modifikaciju a nije takav ni predvidjen za akcije vec za obuku trenaz itd... Nama su dovoljni MIG-29 za sve u regionu taman da imaju i tajfune EU ili F-16 Ali uskoro nabavljamo jos jaci avion tj avione i bicemo neprikosnoveni za ceo potez od Nemacke do Grcke a vec smo dosta jaci i od mnogo razvijenijih zemalja... Zivela Srbija...!

  • Jest

   @Pilot IV - dt MIG 29

   Probudi se ...

  • Noli

   @Pilot IV - dt MIG 29

   Da li ti citas to sto pises? Komsije stiti NATO sa oko 2000 aviona koji su na 1-2 sata leta id Srbije.

 • W

  Mig 21 je u suštini raketa sa krilima, nije predviđen za zaj...

 • Nataša

  Ne uspevam da se otrgnem utisku da ovaj Radić ili ne ume da do kraja artikulisano objasni šta želi da kaže, ili da nevešto kompilira ko zna kako i gde napabirčene priče koje ne ume da zatim sintetiše u razumne izjave. Tako i ovaj tekst, do kraja neobjašnjen, šta je bio razlog i uzrok tolikih padova i nesreća, da li ovaj avion nije valjao ili je bio problem u obuci JNA pilota, itd. Čitala sam sa pažnjom dva puta ali ništa ključno i analitičarako nisam uspela da pronađem, samo to naklapanje. Inače, ne znam ni sama odakle se ovaj čovek proglasio nekakvim analitičarom i zašto mu mediji poklanjaju toliko pažnje kad se pouzdano zna da nema fakultetsko obrazovanje i da je od svega završio srednju školu, čak ne ni vojnu. Pa šta ga onda kvalifikuje za anaiitičara, baš bih volela da znam.

 • Boki

  Trebalo ih je izbaciti iz upotrebe još 90-ih...

  • USA Bot

   @Boki

   Zameniti ih sa F - 16 od Trampa a ne Ruskim zarđalim slični našim.

  • Tt

   @Boki

   Zbog cega? Poslednji pristigli MIG 21 je stigao u JNA 1986. MIG 21-poslednje generacije se mnogo razlikuje od onih prvih. Pri tom, ti poslednji MIGovi 21-su samo par godina stariji od MIGova 29.. Inace zanimljivo je da je posle rezolucije Informbiroa i napada Staljina 1948. socijalisticka Jugoslavija iz SAD nabavila tada moderne mlazne lovce prve generacije F 84 (oko 230 aviona) i F 86 ( oko 120 aviona). Paralelno je radila na razvoju sopstvenih mlaznih aviona ( neki prototipovi su obarali i tadasnje svetske rekorde u svojoj kategoriji). Mocna drzava sa mocnom naukom, nestala u krvavom gradjanskom ratu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima