≫ 

Pala kriminalna grupa koja je krijumčarila migrante do Mađarske: Po čoveku uzimali do 2.400 evra

Imali su potpuno razrađen sistem za krijumčarenje ljudi. Čak su ih snabdevali pasošima ljudi na koje liče, a koji su državljani Srbije

  • 5
BIH granica, migranti

Foto: Shutterstock

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, policija je uhapsila 11 osumnjičenih za krijumčarenje 18 migranata i nedozvoljen prelaz državne granice Srbije ka Mađarskoj. Uhapšeni su Z. V., A. R., K. S., N. P., T.A., N.A., M .B., N.V., N. B., Ž. M. i D.K., saopšteno je iz tužilaštva.

Članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od 22. februara do 3. jula ove godine organizovali nedozvoljen prelazak preko državne granice Srbije u cilju daljeg nedozvoljenog tranzita preko Mađarske ka zemljama Evropske Unije, 18 migranata neutvrđenog državljanstva.

Z.V. se sumnjiči da je bio na čelu grupe, koja je delovala radi sticanja neposredne finansijske koristi koja se kretala po jednom stranom državljaninu - iregularnom migrantu od 800 do 2.400 evra.

Osumljičeni su u međuzoni koja se nalazi između Republike Srbije i Republike Mađarske, odnosno između graničnih prelaza „Horgoš“ i graničnog prelaza „Reske“ prihvatali migrante, koji su prethodno peške ilegalno prešli granicu Srbije zaobilazeći graničnu kontrolu, skrivajući se iza kamiona, smeštali u svoje putničko motorno vozilo i uz pomoć putne isprave - pasoša Srbije koji pripadaju drugim licima, a sa kojima migranti imaju fizičke sličnosti omogućavali ilegalan ulazak na teritoriju Republike Mađarske.

Pretresi su u toku.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Video: Trojica migranata tinejdžera pronađena u duplom krovu kombija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоки

    1. oktobar 2020 | 10:52

    Докле више иницијали пуно име и презиме

  • Srle

    1. oktobar 2020 | 11:06

    Kolko sam ukapirao oni su nama cinili dobro jer iste su izvozili iz Srbije a nisu ih iz Madjarske vozili u Srbiju pa ne vidim razlog za dizanje tenzije posto je svim normalnim stanovnicima ovde u interedu da se istih resimo i da ih ovde ne bude uopste.

  • Bec

    1. oktobar 2020 | 13:39

    Jadni Migranti, odakle im bre 2.400€ po osobi da plate. Soros polako sprema Islamsku Vojsku i rasporedjuje po Evropui. To su u menju vremenu shvatili i ovi glupi Austrijanci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA