≫ 

Kineskinja koja je izbola ženu makazama na subotičkoj pijaci tereti se za pokušaj ubistva

Z. Č. je posle verbalnog sukoba uzela makaze i na više mesta po telu ubola ženu

  • 0
Robna pijaca Foto: Tanjug/Vladimir Đoković/Ilustracija

U Višem sudu u Subotici juče je saslušana Z. Ć. (30), državljanka Kine, osumnjičena da je počinila krivično delo pokušaj ubistva kada je na buvljaku makazama nanela teške povrede drugoj državljanki Kine staroj 39 godina.

Prema rečima portparola Višeg suda u Subotici Rajka Maravića njoj je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

- Istraga se vodi za krivično delo ubistvo u pokušaju. Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva. Istragu vodi Više javno tužilaštvo - kaže za "Blic" Rajko Maravić.

Detalji saslušanja nisu poznati, ali se zna da je Z. Č., posle verbalnog sukoba uzela makaze i na više mesta po telu ubola ženu. Sa teškim povredama izbodena Kineskinja je prevežena u Opštu bolnicu u Subotici gde je operisana i nalazi se van životne opasnosti, njeno stanje je stabilno.

Incident se dogodio u nedelju posle 11 časova na robnoj pijaci u subotičkom naselju "Mali Bajmok", u delu gde se nalazi boksovi na samo 50 do 100 metara od ulazne rampe, kada je najveća gužva.

Prodavci u okolini dva boksa, u kojima su radile Kineskinje i prodavale raznu vrstu robe, od igala do rukavica, kažu da ne znaju šta je uzrok svađe i fizičkog obračuna, a na lokalnim portalima Subotičani koji su se zatekli na licu mesta pišu da se sve odigralo munjevito i da je bilo zastrašujuće gledati Kineskinju kako makazama bode svoju sunarodnicu.

Pijacom kolaju i priče da je razlog njihovog sukoba, treća osoba, ali ima i onih koji kažu da su imale nesporazume zbog prodaje robe. I jedni i drugi smatraju da je najbolje prepustiti istražnim organima da utvrde istinu.

Zločini na pijaci

Podsetimo, krajem oktobra prošle godine dogodilo se ubistvo na ovoj pijaci zbog nerešenih razmirica dve porodice. Tada je u bolnici od zadobijenih povreda nožem preminuo Beriša Bedžet (62). Suđenje njegovom ubici Bejzaku Fehmiju počinje u ponedeljak 19. oktobra.

Pre 13 godina, 2007. godine mladić je na buvljaku u Subotici ubio devojku, a zatim je izvršio samoubistvo. U hali broj jedan, ljubomorni mladić je sa više hitaca iz pištolja ubio devojku koja je radila kao prodavačica u jednom od butika.

Video: Dramatični snimak bekstva i hapšenja osumnjičenih za pokušaj ubistva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA