≫ 

Uhapšeni huligani koji su uništili krvavog "Kenjkavca" i druge radove na izložbi u Staroj Kapetaniji

Kako se saznaje, većina do sada privedenih su maloletnici, stari 15 godina

  • 19
Momci Kenjkavac ilustracija kakrikatura Printskrin: Facebook/sinisa.rosse

Beogradska policija uhapsila je šest osoba za koje se sumnja da su preksinoć upali na izložbu u "Staroj Kapetaniji" u Zemunu i uništili izložene radove.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su A. D. (19) i Ž. M. (35), dvojicu petnaestogodišnjaka i jednog sedamnaestogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje. Sumnja se da su oni, zajedno sa više osoba, 13. oktobra ušli u galeriju "Stara kapetanija" u Zemunu, gde su pocepali izložene crteže i prskali sprejem po galeriji, nakon čega su pobegli. Osumnjičenima A. D. i Ž. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu. Po nalogu nadležnog tužioca za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv trojice maloletnika biće podnete krivične prijave. Policija nastavlja intenzivno da radi na identifikaciji ostalih učesnika ovog događaja - saopštavaju iz MUP.

Beba iskolačenih očiju, sa sekirom u lobanji i lokvi krvi koja se nalazi na crtežu u galeriji, izazvala je brojne negativne reakcije, uprkos tome što mnogi ne znaju u kom kontekstu je ovaj rad izložen.

"Kenjkavac - bebac koji mnogo kenja, pa dobije sikiru u glavu", piše ispod slike novorođenčeta sa raspolućenom glavom.

Stizale su pretnje, a onda su se one i ostvarile: grupa od 15 mladića, sa maskama, crnim fajerkama i kapuljačama upala je na izložbu, koja se inače održava u okviru festivala "Novo doba". Oni su bacili suzavac i pocepali radove.

Nakon šerovanja pojedinih "crnohumornih" stripova sa izložbe, krenula je lavina negativnih reakcija na društvenim mrežama, nazivajući ih satanistima, nakon čega je prvo došlo do pretnji smrću autorima izložbe, da bi došlo do upada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roditelj

    15. oktobar 2020 | 13:35

    Bravo deco, previse je vise pogresnih stvari koje vam sw namecu.

  • cox

    15. oktobar 2020 | 13:33

    Zašto huligani? Čak šta više, treba ih nagraditi! Zar Vama ovo liči na izložbu? Meni ne. Ovo je bolesno i samo bolestan um može da podrži ovo! No coment 🤐

  • Bata Nele

    15. oktobar 2020 | 13:28

    Podrška momcima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA