• 0

Carinici na brodu pronašli višak od 5.000 litara nafte: Vrednost procenjena na 200.000 dinara

, Telegraf

Zapovednik broda je kažnjen sa 500.000 dinara

  • 0

Carinici su u sredu prilikom kontrole stranog broda na Dunavu otkrili da se u njegovim tankovima nalazi preko 5.000 litara neprijavljene nafte.

Prekršaj je otkriven kada je u okolini Beograda izvršena kontrola broda „Durnstajn“, koji plovi pod moldavskom zastavom.

Pregledom brodske dokumentacije i merenjem pogonskog goriva u tankovima utvrđena su neslaganja u vezi sa količinama prijavljenog i zatečenog pogonskog goriva.

Naime, upoređivanjem količine goriva koju je brod prijavio kada je 19. oktobra 2020. godine na prelazu Veliko Gradište uplovio u našu zemlju, količine goriva koju je u međuvremenu potrošio i zatečenog stanja u brodskim rezervoarima, konstatovano je da postoji „višak“ od 5.218 litara nafte, čija je vrednost procenjena na preko 200.000 dinara.

Zapovednik broda, ukrajinski državljanin je odlukom suda u hitnom postupku kažnjen novčanim iznosom od 500.000 dinara, što su sredstva koja se direktno slivaju u budžet Republike Srbije.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima