≫ 

Kum optuženog za ubistvo na Beverli Hilsu: "Darka i Miloša posvađala policija, bili su prijatelji"

Darko Mitić se tereti da je 20. novembra prošle godine sačekao Radojkovića ispred njegove kuće u niškom naselju Beverli Hils i ispalio u njega dvanaest hitaca

  • 8
Nis, hronika, ubistvo Foto: Telegraf

Pred Višim sudom u Nišu danas je svedočio Aleksandar Kostić, u krivičnom postupku za teško ubistvo koji se vodi protiv Darka Mitića (34).

- Govorio sam im da ne treba da se zameraju zato što policija tvrdi da je Miloš Darku zapalio auto. Niko u to nije verovao, ja ponajmanje jer mi je Darko kum, a Miloš mi je bio kao mlađi brat. Obojica su me posećivali u zatvoru, dogovarali smo se da se pomire, nisam čuo da jedan drugome nešto preti – kazao je danas Aleksandar Kostić.

Mitić se tereti da je 20. novembra prošle godine sačekao Radojkovića ispred njegove kuće u niškom naselju Beverli Hils i ispalio u njega dvanaest hitaca, od kojih ga je pogodilo deset. Tužilaštvo tvrdi da ga je lišio života iz bezobzirne osvete jer mu je nekoliko meseci ranije zapalio vozilo. Kostić se danas pred sudom pojavio baš kao svedok tužilaštva da bi pojasnio motiv ubistva, s ozbirom na to da se istragom došlo do saznanja da je on trebao da bude posrednik u nadoknadi štete za spaljeni automobil. Međutim, on je demantovao te tvrdnje ističući da je njegov cilj bio samo da obnovi prijateljstvo koje se ohladilo zbog nekih „životnih okolnosti“ a ne zbog paljevine automobila.

Ključni dokaz protiv Mitića su biološki tragovi na čaurama ispaljenih iz pištolja „CZ“ 99 korišćenog za ubistvo, a koji je nelegalno posedovao, zbog čega se osim za teško ubistvo tereti i za nedozvoljeno držanje oružja. Međutim, njegovi branioci Nišlija Milan Petrović i Beograđanka Zora Dobričanin pokušali su da ospore validnost DNK testa koji Darka smešta na mesto ubistva.

- Na koji način i koliko puta a posebno zašto je uziman DNK od mog klijenta kada je njegov profil već postojao u forenzičkoj bazi Policijske uprave – upitala je Dobričanin policijskog inspektora za grupe za krvne delikte Nikolu Stojkovića koji je takođe saslušan kao svedok.

On je objasnio da je od Mitića bris uzet iste večeri kada se ubistvo dogodilo, jer je bio na listi osumnjičenih.

- Sledeći put je doveden u policiju kada je uhapšen, tada je obavljena njegova registracija, kolega je ne znajući da mu je bris već uzet pokušao da to učini ponovo ali je Darko negodovao. Upozorio sam ga da to ne čini jer je već obavljeno, tako da smo koristili samo taj jedan bris koji mu je uzet prvi put – objasnio je Stojković i dodao da stari profil nije korišćen zbog primene novog sistema rada.

Veza ženske osobe sa ubijenim

Mitićevi branioci pokušali su takođe da dovedu u pitanje navode javnog tužioca, uvodeći mogućnost drugih osumnjičenih. Posebno su pominjali žensku osobu kojom se policija takođe bavila, insistirajući da se rasvetli priroda njene veze sa pokojnim Radojkovićem. Međutim, sudija Mirko Drašković je to pitanje advokatici Dobričanin, zabranio.

Završnicu suđenja obeležio je duel zamenice VJT Irene Radivojević i Zore Dobričanin čiji je povod bio zahtev branilaca da im se dostave kopije video zapisa sa obrazloženjem da ih nema u spisima predmeta.

- Tužilaštvo je dostavilo sve dokaze, a moguće je da su neki nestali nakon uvida u spise branilaca – kazala je Radivojević. Na tu opasku reagovala je Dobričanin kazavši da je ovakva izjava tužioca razlog ne za izuzeće već za razrešenje.

Suđenje će biti nastavljeno 4. decembra saslušanjem novih svedoka.

Video: Nastavlja se suđenje Neđeljku za ubistvo studenta Miloša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    4. novembar 2020 | 17:41

    Страшно! Ти фини људи завршили животну школу (затвор) а зла полиција их замерила 😂

  • Zoki

    4. novembar 2020 | 19:12

    Beverli Hils u Nišu. Ha, ha, ha, ha...

  • Dagi

    4. novembar 2020 | 19:39

    Ha,ha,ha...policija mu namestila,a on preposten.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA