• 8

BMW stigao na Batrovce, vozač rekao da nema šta da prijavi: Carinici u koferima našli svežnjeve

, Telegraf

I u gotovo svim džepovima garderobe koju je rumunski državljanin imao na sebi pronađeni evri

  • 8
Zaplenjene devize

Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom, na prelazu Batrovci zaplenili gotovo 30.000 evra, koje je jedan putnik pokušao da bez prijavljivanja prenese preko granice, tako što je svežnjeve novčanica sakrio ispod postave kofera sa garderobom.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlju izdvojen "BMW" rumunskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 34-godišnji muškarac iz ove zemlje.

Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje, putnik je odgovorio da sa sobom nosi samo lični prtljag i da uopšte nema gotovog novca.

Da to nije istina ispostavilo se već na samom početku pregleda, jer su u gotovo svim džepovima garderobe koju je rumunski državljanin imao na sebi pronađeni evri.

Osim skoro 14.000 evra, koliko je imao u džepovima jakne i pantalona, svežnjevi deviza u apoenima od po 50 evra otkriveni su i prilikom detaljnog pregleda prtljaga.

Ispod postave jednog od kofera sa garderobom, koji se nalazio u prtljažniku automobila, bilo je sakriveno još 25.000 evra.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    Munjevitom akcijom carine sprecen sverc novca a sigurno se taj nije oznojio za njega vec kradu po evropi sve nared

  • Mihailo

    Nisam čitao tekst ali pretpostavljam da je opet šiptar u pitanju.

  • Marko Ze......

    14000+ 25000 nisu 30000 kako je napisano, I da li je možda tražio pojačanje.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima